Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Yerine göre giyinme sanatı - Lüks Yaşam Haberleri

        Esra Çoruh / Gazete Habertürk

        Yerine göre giyinmeyi bilmeyen kadınlar ne kadar şık görünürlerse görünsünler tuzağa düşmekten kurtulamazlar. Şık olmak ya da sade olmak yerine göre giyinildiği taktirde anlam kazanır. Her yere şık ya da her yere spor bir tarzla gitmek çok yanlış. Bu yüzden nerde nasıl giyinilmesi gerektiği bilinmelidir. Gün içerisinde planlama yaparken giyilen kıyafetin her ortama uyum sağlayabilmesi de hesaba katılmalı.

        İş görüşmesi

        İş görüşmesine giderken zarif görünmek önemlidir ancak öncelikle rahat olmak gerekir. Kıyafetin içinde kendini rahatsız hissetmek görüşmeyi olumsuz etkiler. Takım elbise ya da klasik etek ceket kombinleri iş görüşmeleri için idealdir. Trendy ve iddialı görünmek yerine formal bir tarz yakalamak gerekir. Temiz ve ütülü bir gömlek görüşmeyi ciddiye aldığınızı gösterir. Ayağınızı sıkan yüksek ökçeli ayakkabılar ya da abartılı aksesuvar kullanımı iş görüşmesi için uygun değildir. Kısa topuklar ve zarif aksesuvarlar tercih edilmelidir.

        Akşam yemeği

        Akşam yemekleri için genel olarak hoş giyinmek gerekirse de yinede gidilen kişiler ve yemek yenilen yer göz önünde bulundurmalıdır. Abartılı ve süslü giyinmek yemek yenilen bir ortamlar için gereksizdir. Klasik bir jeanle düz renk bir bluz ve üstüne blazer ceket hem rahat hem de şık bir kombin oluşturur, ya da küçük siyah elbise düz babetlerle tamamlanabilir.

        Kutlama yemekleri için durum farklıdır, yinede fazla abartmadan klasik şıklık yakalanabilir. Dar siyah bir etekle dökümlü bir gömlek mükemmel bir ikili oluşturabilir. Aksesuvar olarak siyah bootie ve clutch çanta kıyafete çok şık uyum sağlar.

        Kokteyl daveti

        Kokteyller genelde erken saatlerde yapılan kısa süreli partilerdir. Abartısız şık bir kıyafetle kokteyllere katılmak mümkündür. Tek renk klasik kesim bir elbise ve görünümü hareketlendirecek zarif aksesuvarlar kokteyler için çok uygundur. Kokteyllerde uzun süre ayakta kalınacağı göz önüne alınarak rahat ayakkabılar tercih edilmelidir.

        Partiler, balolar ve özel davetler

        Partilerde şık ve bakımlı görünmek çok önemli. Gecenin ağırlığına uyum sağlamak gerekir. Şık elbiseler topuklu ayakkabılarla tamamlanmalıdır. Jean ya da sade bir bluz o gece için uygun değildir. Ancak elbise giymek istemeyenler şık bir bluzu klasik bir pantolonla tamamlayabilir. Tabiki gidilen partinin konsepti kıyafet seçiminde büyük rol oynar.

        Özel davetlerde kimi zaman bir tema belirlenir. Böyle durumlarda, daveti veren kişinin isteğine uygun giyinilmelidir. Balolar ise çok özel davetlerdir bu yüzden tuvalet giymek şarttır.

        Partiye gidilen kıyafetle işe gitmek ya da herkesin spor jean ve tişörtle katıldığı bir ortama takım elbise giymek büyük bir hata olabilir. Bu yüzden gidilen ortamın nasıl bir konsepte sahip olduğu önceden araştırın.

        Yerine göre uygun giyinmemek kadınların en sık yaptığı moda hataları arasında. Özellikle gece yapılan organizasyonlarda dikkat çekmek uğruna yapılan giyim hataları hemen hemen hergün karşımıza çıkabiliyor. Aman dikkat!

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa