Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Lüks Yaşam Türk şarabı ödüle doymuyor - Lüks Yaşam Haberleri

        Türk şarap firması Kavaklıdere, yılın ilk şarap yarışması olan Vinalies Internationales 2010'da gümüş ve altın madalya aldı. Yarışma kapsamında, Tatlı Sert Beyaz 1999 altın madalya almaya hak kazanırken, Ancyra serisinin 2 beyaz şarabı Ancyra Muscat 2008 ve Ancyra Narince 2009 gümüş madalya ile ödüllendirildi.

        Yabancıya Öküzgözü'nü bile söyletebiliriz

        Kavaklıdere Şarapları Murahhas Azası Ali Başman, Türk şarabının dünyada olması gerektiği yerde bulunmadığını belirterek, ''Ama bu hepimizin hatasıdır'' dedi.

        Şarap sektöründe ciddi pazar bulunduğunu kaydeden Başman, yabancıların Türk şarabını Türkiye'ye geldiğinde içtiğini, ancak yapılan çalışmalar sonucunda Türk şarabını tanıyacaklarını, beğeneceklerini ve içeceklerini söyledi.

        Türk şarapçılığı için bu dönemin güzel bir dönem olduğunu belirten Başman, ''Ama bunun devam etmesi lazım. Hep beraber malımıza inanarak, hem yurt içinde, hem yurt dışında daha fazla tanıtmaya devam etmemiz gerekmekte. Çünkü dünya durmuyor, dünya devamlı hareket halinde'' diye konuştu.

        Başman, yabancı gazetecilerin Türk şarap isimlerini karmaşık bulduğunu ve söylemekte zorlandıklarının belirtilmesi üzerine, Öküzgözü üzümünün isminin değiştirilmesine kesinlikle karşı olduğunu ifade ederek, şunları söyledi: ''Öküzgözünü söyleyemiyorlar ama söylene söylene her şey değişebilir, alışıyorlar. Bu tamamen bir alışkanlık meselesidir. Bazen zor kelimeler daha fazla akılda kalabilir. 'Çok zor ismi olan bir marka var' demek bile onu akla getiriyor. Kendi malımıza sahip çıkalım. Yurt dışında artık biz varız. Bu işi artık ciddiye aldık ve fuarlara katılımı arka arkaya devam ettirmeliyiz.''

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa