Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Cemil Çiçek'in kriz yorumu - Gündem Haberleri

        Çiçek ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Necati Çetinkaya, geldikleri Düzce'de Anıt Park alanındaki bir restoranda Vali Bülent Kılınç, AK Parti Düzce Milletvekili Metin Kaşıkoğlu ve vatandaşlarla bir araya geldi.

        Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Çiçek, ABD'de finans sektöründe başlayan ve tüm dünyayı etkileyen krizle ilgili olarak, Türkiye'nin dünyadaki ekonomik dalgalanmadan en az etkilenecek ülkeler arasında olduğunu söyledi.

        Türkiye'nin ihracatının büyük bir kısmını krizden etkilenen ülkelere yaptığını belirten Çiçek, ''Dünyadaki ekonomik kriz Türkiye'yi etkilemez demek, olup biteni iyi anlamamak demek olur. Eğer oralarda alım gücü zayıfladıysa ister istemez talep sıkıntısı belli ölçüde Türkiye'ye de yansır. 2002 yılından bu yana mali bir program uyguluyoruz. Bunların bir bölümünü de IMF ile beraber yaptık. O disipline uyduğumuz sürece bu krizden en az etkileneceğiz. Yani popülist bir politika yapmıyoruz, yapmamak için uğraşıyoruz. Vatandaşlarımızın da bu değişime katkı vermesi gerekiyor. Gelişmeleri Hükümet olarak takip ediyoruz. En az zayiatla atlatacağız'' dedi.

        DENİZ FENERİ DAVASI

        Bir gazetecinin Almanya da görülen Deniz Feneri Davası'nın AK Parti'yi nasıl etkilediğiyle ilgili bir soruya Çiçek,''Bunun AK Parti ile alakası yok. Düzce'de de suç işleyenler olabilir ve hatta partili de olabilir. Bunun partiyle ne alakası var. Suç ve ceza şahsidir. Birinin işlediği suç varsa bir başkasını suçlayamazsınız. Suçu kim işlediyse suçun cezasını çeker ve çekmelidir. Biz de bugüne kadar suç işleyenin hiçbir zaman arkasında olmadık. Destek de vermedik. Bundan sonrada vermeyiz'' yanıtını verdi.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa