Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Örgüt üyelerinin üs ve askeri havalimanlarının elektriği kesildi - Enerji Haberleri

        Fetullahçı Terör Örgütü'nün (FETÖ) darbe girişiminin anlaşıldığı ilk andan itibaren Türkiye'deki askeri havalimanları, garnizon, hava jet üsleri ve ilgili bölgelerde elektrikler kesilirken, enerji yönetimi halkın enerji sıkıntısı yaşamaması için olağanüstü hassasiyet gösterdi.

        Enerji yönetimi FETÖ'nün darbe girişiminin başladığı ilk anlarda refleks göstererek örgütün kullanabileceği kurumların elektriklerini kesti.

        Özellikle askeri havalimanları, garnizonlar, hava jet üsleri ve diğer muhtemel bölgelerde elektrik kesintisiyle ilgili önlemler yakın izleme altında yönetiliyor.

        AKINCI 4. ANA JET ÜSSÜ JENERATÖR KULLANDI

        Elektriği ilk anlarda kesilen üslerden biri, Akıncı 4. Ana Jet Üssü oldu.

        Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar'ın rehin olarak tutulduğu ve darbe girişiminin ana merkezlerinden biri olduğu belirtilen üste elektrikler kesik olmasına rağmen örgüt üyelerinin jeneratör kullanarak ilk jetlerin kalkışını sağladığı anlaşıldı.

        22 BÖLGE TEYAKKUZDA

        Türkiye Elektrik İletim AŞ'nin 22 ayrı yük tevzi bölge müdürlüğünde ekipler, 15 Temmuz Cuma gecesinden itibaren bölge müdürleriyle birlikte çalışmalarını titizlikle yürütüyor.

        FETÖ'nün darbe girişimi sırasında ve sonrasında halka yansıyan herhangi bir elektrik kesintisi olmadığı ve bundan sonra da sıkıntı yaşanmaması için her türlü önlemin alındığı ifade edildi.

        TELEFONLA BASKI YAPTILAR

        Bu arada, darbeciler, özel sektörde ilgili kurumları telefonla arayarak büyük şehirlerin elektriğinin kesilmesi yönünde baskı yaptı. Ancak, ilgili kurumlar şehir elektriğinin kesilmesi yönünde darbecilerden gelen baskılara kulak asmadı.

        İlgili kurum yetkilileri, darbecilerin bu taleplerine karşılık valiliklerle koordineli hareket edildiğini ve bu kanaldan gelecek talimat çerçevesinde ancak kesinti uygulanabileceği cevabını verdi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa