Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Enerji Akaryakıt İran'dan Petrol ihracatımızı arttıracağız açıklaması geldi - Enerji Haberleri

        İran'dan petrol piyasasını etkileyebilecek bir açıklama geldi.Devlet televizyonunda katıldığı bir programda konuşan Zengene İran’ın, uygulanan yaptırımlar sonucu Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü (OPEC) nezdinde düşen payını yaptırımların kalkmasıyla geri almak istediğini söyledi.

        İranlı Bakan, "İran’ın, OPEC ve dünya piyasalarındaki payını korumak bizim hayati parametrelerimizdendir. İran, sırf petrol fiyatları düşmesin diye petrol piyasalarındaki bu hakkından vazgeçemez" dedi.

        Zengene, "İran, OPEC’deki petrol satıcıları arasındaki payından vazgeçmeyecek. Petrol fiyatları bugünkü değerinin yarısı kadar bile aşağıya inse dahi ihracatımızı arttıracağız" diye konuştu.

        'BAZI ÜLKELER DARBE VURMAYA ÇALIŞIYOR'

        OPEC üyesi bazı ülkelerin petrol fiyatlarının yükselmesini istemediğini ileri süren Bakan Zengene, isim vermediği bu ülkelerin fiyatları düşük tutarak diğer bazı ülkelere darbe vurmak istediğini iddia etti.

        Zengene, "İran, Petrol fiyatları yarı yarıya düşse bile ihracatını iki kat arttırarak sorun yaşamaz. Biz zor günlerde yaşamaya alışkınız, başkaları bu durumdan endişe duysun" ifadelerini kullandı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa