Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Projeler Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, aksama olmazsa 2015 yılının aralık ayında İzmit Körfez Geçiş Köprüsü üzerinden araçların geçmeye başlayacağını bildirdi - Emlak Haberleri

        Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, aksama olmazsa 2015 yılının aralık ayında İzmit Körfez Geçiş Köprüsü üzerinden araçların geçmeye başlayacağını bildirdi. Bakan Işık, İzmit Körfez Geçiş Köprüsü'ndeki çalışmaları inceledi, yetkililerden köprü ve bağlantı otoyolu çalışmaları hakkında bilgi aldı.

        İncelemelerine ilişkin açıklamalarda bulunan Işık, inşaatın büyük hızla devam ettiğini belirterek, çalışmaları bizzat yerinde görme imkanı bulduklarını söyledi.

        Denizde ayakların yükseldiğini gördükleri için mutlu olduklarını dile getiren Işık, "Zannediyorum Ramazan Bayramı'ndan sonra herkes köprünün yükseldiğini, kulelerin yavaş yavaş şekillendiğini görmüş olacak. Gelecek yılın aralık ayı itibarıyla da aksama olmazsa köprünün üzerinden araçlar geçmeye başlayacak" diye konuştu.

        ASRIN PROJESİ

        Köprünün, "asrın projesi" diye nitelendirilebilecek birkaç projeden biri olduğunu belirten Işık, şunları kaydetti:

        "Haziran itibarıyla Altınova'dan Orhangazi'ye kadar olan bölümün trafiğe açılacağını öğrendim. Bu da çok sevindirici. Yaklaşık bir saat süren yolu, 20 dakikada hem de daha güvenli ve konforlu alma imkanı bulacağız. Köprünün kulelerinin toplam yüksekliği 252 metre olacak, şu ana kadar 28 metre yüksekliğe eriştik. Her hafta yaklaşık 10 metre yükselecek ve aralık ayının sonunda köprü kuleleri tüm ihtişamıyla çıkmış olacak."

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa