Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak İnşaatçılar atağa kalktı! - Emlak Haberleri
        • 1

          Ünsal EREKE / HT EKONOMİ
          17 Aralık operasyonu ile ortaya çıkan siyasi gerginliklerin yanı sıra yeni yılda gelen zamlar, mevsimsellik ve son olarak da seçim süreci nedeniyle duraklayan gayrimenkul sektörü yeniden atağa geçiyor. Bu ay içerisinde neredeyse her iki günde bir her biri milyon liralarca yatırım bedeline sahip 13 konut projesi vitrine çıkacak. Bu projelerde yaklaşık 8 bin 395 konutun satışa çıkarılması planlanıyor.

        • 2

          PROJELERİN TANITIMI ERTELENMİŞTİ

          Şubat ayında 70 markalı konut projesi bulunduran ve sektörün genel durumunun işaretini veren Emlak Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı (GYO) rakamlarına göre geçen yıla göre satışta yüzde 67.4, ciroda ise yüzde 89’luk düşüş meydana gelmişti.

        • 3

          Müteahhitler bu ortamda satışların etkileneceğini düşünüp bazı projelerinin tanıtımını seçim sonrasına bırakmışlardı. Son birkaç aydır düşen konut satışları nedeniyle ‘korkulu rüya gören’ müteahhitler seçimlerin ardından hayata geçirilecekleri bu yeni projelerin gayrimenkul sektörünü geçen yılki parlak günlerine döndüreceğini öngörüyor.

        • 4

          Dumankaya Athletic-O Towers

          Bahçeşehir’deki Dumankaya Modern Vadi’nin yanında yükselecek Dumankaya Athletic-O Towers 610 daire ve 15 ticari alandan oluşuyor.

        • 5

          Demir La Vida

          6 blokta 466 daireden meydana gelen Demir La Vida projesinde 39 adet ticari ünite de yer alıyor.

        • 6

          Rönesans Kartal projesi

          Rönesans İnşaat, İstanbul'daki ilk konut projesini şehrin yeni gelişen bölgelerinden Kartal'da hayata geçirecek. 3 blokta 276 konut bulunacak Rönesans Kartal projesinde daire tipleri 1+1'den 3+1'e kadar 68 ile 186 metrekare arasında değişecek.

        • 7

          Tahincioğlu Nida Kule

          Tek kule olarak tasarlanan ve ofis ve ticari birimlerden oluşan 30 katlı Tahincioğlu Nidakule Ataşehir projesinde 190 adet ofis yer alacak. Projenin Haziran 2016'da teslim edilmesi planlanıyor.

        • 8

          Özyurtlar 1Coastal City

          Özyurtlar İnşaat tarafından İstanbul Büyükçekmece Gürpınar'da yapılacak 1Coastal City projesi 208 adet daire ve 27 adet dükkandan meydana geliyor. 3 blok halinde yükselecek projede fiyatların 149 bin liradan başlıyor.

        • 9

          NEF Ataköy

          Nef'in Ataköy'deki yeni projesinde yaklaşık 2 bin civarında konut bulunacak. 20 bin metrekarelik alanda 6 blok halinde yükselecek projenin mimari tasarımını dünyanın en prestijli mimarlık ofislerinden HOK yapacak.

        • 10

          EMA Cadde 24

          EMA Ortak Girişimi tarafından Halkalı'da inşa edilecek Cadde 24 projesi 280 konuttan oluşacak. Projede klasik, modern ve ultramodern konseplerdeki home ofis tasarımlı konutların bulunacak.

        • 11

          Viaport Venezia ofis blokları

          Gaziosmanpaşa'da Via Properties - Gürsoy Yatırım Ortaklığı tarafından inşa edilen Venedik konseptli Viaport Venezia'nın ofis blokları da Nisan'da satışa çıkacak. Projede 250 ofis yer alacak.

        • 12

          Kiptaş Hadımköy

          Kiptaş'ın Hadımköy 3'ncü Etap projesinde kura çekilişi 16 Nisan'da yapılacak. Hadımköy 3 projesi kapsamında hayata geçirilecek 1472 konutun tamamı 2+1 daire tipinde inşa edilecek.

        • 13

          Sur Yapı TEM ve İdilia

          Sur Yapı, Nisan'da iki konut projesinin lansmanını yapacak. Gaziosmanpaşa'daki 14 bin metrekarelik TEM projesinde 250 konut bulunacak. Projede 50 metrekareden 200 metrekareye farklı tiplerde daireler yer alacak. Sur Yapı ayrıca Sultanbeyli'deki İdilia projesinde bulunacak 7 blokta 442 konutu da satışa çıkaracak.

        • 14

          DAP Yapı Kartal

          Dap Yapı, Kartal'da 64 bin metrekarelik arsa üzerinde hayata geçireceği projenin satışına Nisan ayında başlayacak. Proje 1463'ü konut, 258'i mağaza, toplam bin 721 bağımsız birimden oluşacak. Projenin teslim tarihi olarak ise Ağustos 2016 tarihi öngörülüyor.

        • 15

          Toya Basın Ekspres

          20 bin metrekare arsa alanına sahip Basın Ekspres projesi Toya Yapı tarafından hayata geçirilecek. Erdemoğlu Holding'e ait olan Eski Nursu Açık Oto Pazarı arsası üzerinde inşa edilecek projede 500 daire bulunacak.

        • 16

          Sinpaş Ege Yakası

          Sinpaş GYO, butik markası Eviya Gayrimenkul’ün Anadolu Yakası’ndan sonra Halkalı’da hayata geçireceği yeni projesi Ege Yakası’nın lansmanını yapacak. İlk etabı 24 ay sonra bitecek projede yaklaşık 500 konut bulunacak.

        • 17

          Umut Durbakayım - Teknik Yapı Bşk. Yard.
          Fiyatlar en az yüzde 5 artar

          Birkaç hafta içinde gayrimenkul sektöründe yeni lansman ve kampanyalar başlayacak. Yılın ilk çeyreğinde konut talebini donduran insanlar en az yüzde 5 daha yüksek fiyatlarla karşı karşıya kalacak.

        • 18

          Uğur Dumankaya - Dumankaya İnşaat Başkanı
          Normalleşme ve istikrar gelecek

          Seçimin ekonomik istikrar ve toplumsal normalleşme getireceğini umut ediyoruz. Ekonominin lokomotiflerinden inşaat sektörü bugünden sonra, pozitif istikrarın sağlanması yönünde önemli adımlar atacaktır.

        • 19

          Tamer Özyurt - Özyurtlar İnşaat Başkanı
          Ertelenen talep alıma dönüşecek

          Seçim sonuçları siyasal istikrarın kalıcı olduğunu gösterdi. Kısa ve orta vadede faizler düşüşe geçecektir. Faizlerin düşmesiyle birlikte piyasada ertelenen gayrimenkul talebi alıma dönüşür.

        • 20

          Hamit Demir - Demir İnşaat Başkanı
          Yabancılar da yatırım yapar

          30 Mart itibarıyla konut sektörü ve sanayiciler rahat bir nefes aldı. Yabancı yatırımcıların rezerve ettikleri konutlar, satışa dönüşecek, istikrarın oluşması yerli ve yabancıları yatırıma yönlendirecektir.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa