Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Çılgın mimarın son marifeti GALERİ - Emlak Haberleri

        Sıra dışı eserleriyle tanınan ve ismi uzun süre Tepebaşı Kültür Merkezi projesi ile de anılan Kanadalı mimar Frank Gehry’nin son olarak Las Vegas’taki bir sağlık merkezi için çizdiği bina da tamamlanmak üzere.

        Tasarımını yaptığı Cleveland Kliniği’nin Lou Ruvo Akıl Sağlığı Merkezi binasını ziyaret eden Gehry, bazılarının inşaatı devam eden yapıyı abartılı bulabileceğini, ancak kendisinin aynı fikirde olmadığını söyledi.

        Binanın nefesini kestiğini belirten 81 yaşındaki ünlü mimar, yapının Las Vegas’taki çok katlı kumarhane ve binalarla da uyumlu olduğunu ifade etti.

        İlginç mimarisiyle dikkat çeken binanın çok sayıda etkinliğe ve resepsiyona ev sahipliği yapmasını beklediğini belirten Gehry, bu sayede Cleveland Kliniği’ne de yüksek gelir getirebileceğini umduğunu söyledi.

        Kanadalı mimar daha önce, aralarında Los Angeles’taki Walt Disney Konser Salonu, Seattle’daki Experience Müzik Projesi ve İspanya’nın Bilbao şehrindeki Guggenheim Müzesi binalarının da bulunduğu çok sayıda sıra dışı esere imza atmıştı.

        Ünlü mimarın ismi uzun süre Suna İnan Kıraç Vakfı’nın İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile birlikte gerçekleştirmeyi tasarladığı Tepebaşı Kültür Merkezi projesi için de anılmıştı.

        İstanbul Tepebaşı’ndaki TRT binasının taşınmasını ve yerine bir kültür merkezi inşa edilmesini öngören proje daha sonra rafa kaldırılmıştı.

        Milliyet

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa