Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Güneş yüzünü gösterdi satış ofisleri dolup taşıyor - Emlak Haberleri

        Aşçıoğlu İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yaşar Aşçıoğlu, bahar aylarının gelmesiyle gayrimenkul sektöründe canlanmanın başladığını söyledi. Her yıl 15 Mart-15 Mayıs tarihleri arasında konut satışlarının en yüksek seviyeye ulaştığını ifade eden Aşçıoğlu, İstanbul’da birkaç gündür havanın güneşli olmasının hemen tüketiciye yansıdığını ifade etti. Aşçıoğlu, “Pazar günü, Fulya’daki Selenium Twins projemizin satış ofisi öyle kalabalık oldu ki, çalışacak adam yetiştiremedik” diye konuştu. Tüketicinin güzel havalarda alıma geçtiğini kaydeden Aşçıoğlu, şöyle konuştu:

        SEKTÖR MAYISA KADAR TOPARLANIR

        “Bahar aylarında mevsimsel olarak daha fazla konut satılır. Biz de yavaş yavaş krizden çıkış sinyallerinin geldiği bu dönemde, havaların güzelleşmesiyle tüketicinin konut alımına geçtiğini gözlemliyoruz. Birkaç hafta içinde bu talep iyice artacaktır. Piyasanın yakın zamanda kendine geleceğine inanıyorum.”

        Mayıs sonuna kadar sektörde yeniden toparlanma olacağı yönünde görüş bildiren Aşçıoğlu, “Tüm inşaat firmaları şu anda yeni projeler bağlıyor. Şirketler yeni depolamalar yapıyor. Önümüzdeki yıllarda hem Türkiye hem de İstanbul’da inşaat sektörü çok ileri gidecek” dedi.

        Menekşe ATASELİM - GAZETE HABERTÜRK

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa