Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Ankara Boğazı 3 yıl içinde geliyor - Emlak Haberleri

        Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek, Başbakan Ahmet Davutoğlu'na 2016 yılı ve sonrası projeleri hakkında sunum yaptı.

        ATO Congresium'da gerçekleşen sunumu, Başbakan Davutoğlu'nun yanı sıra bakanlar, milletvekilleri, Yargıtay, Danıştay ve Sayıştay başkanları, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar, büyükelçiler, Başkan Gökçek'in eşi Nevin Gökçek, sivil toplum örgütlerinin temsilcileri ile yaklaşık 4 bin kişi izledi. Başkan Gökçek, 22 yıllık Büyükşehir Belediye Başkanlığı süresince Ankara'da yapılan çalışmaları kısaca anlatmasının ardından 2016 yılı ve sonrası projelerini sinevizyon görüntüleri eşliğinde izleyenlerle paylaştı. Büyükşehir Belediye Başkanı olduğu 1994 yılı öncesi Ankara'nın havası kirli, yeşili olmayan, sosyal ve kültürel faaliyetlerden yoksun bir şehir olduğunu, ancak göreve başlamasıyla birlikte yaşanan büyük değişimle artık başkent Ankara'nın marka bir şehir olduğunu belirten Başkan Melih Gökçek, projelerini anlatmadan önce bugüne kadar yapılanlardan kısa bir özeti de izleyenlere aktardı. 22 yıldır Büyükşehir, 5 yıl Keçiören Belediye Başkanlığı olmak üzere toplam 27 yıldır belediye başkanlığı yaptığını anlatan Başkan Gökçek, bugüne kadar yapılanları eski ve yeni görüntüler eşliğinde kısa bilgilerle sunarak, şu başlıklarla sıraladı:

        "50. Yıl Parkı, Altınpark, Dikmen Vadisi 1, 2, 3. etaplar, Göksu Parkı, Harikalar Diyarı, Mavi Göl, Mogan Park, Gençlik Parkı, Kuzey Ankara, Esertepe Rekreasyon Alanı, Hacı Bayram Camii ve çevresi, Ankara Kalesi, Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi, Demir Köprü yerine yapılan alt ve üst geçitler, Akköprü Meydanı, Türkeş Meydanı, Söğütözü Kavşağı, Doğukent Bulvarı, Konya Yolu Malazgirt Bulvarı Kavşağı, Eskişehir Yolu-Konya Yolu Kavşağı, İvedik Metro İstasyonu Kavşağı, Konya yolu artık yemyeşil, Protokol Yolu, Samsun Yolu, Sıhhiye "U" Dönüşü, Türkocağı Caddesi, Mamak Çöplüğü. Büyükşehir Belediye binası."

        Başkan Gökçek, Mamak Çöplüğü hakkında bilgi verirken, "İftiharla şunu da söyleyebilirim dünyada çöpün arıtılması ve tasnifine ücret vermeyen tek büyükşehir belediyesi Ankara Büyükşehir Belediyesi'dir" değerlendirmesinde bulundu.

        Ankara'da kişi başına düşen yeşil alan miktarını 2 metrekareden 19,6 metrekareye çıkardıklarını ifade eden Başkan Gökçek, "Kısaca özetlemeye çalıştım, Ankara nereden nereye geldi" dedi.

        Sunumunu hem genel hem de yerel seçimler öncesi verilen vaatleri hatırlatarak sürdüren Başkan Gökçek, salondan da büyük alkış alan ANKAPARK'tan kısaca söz ederek, "ANKAPARK, dünyanın en büyük temaparkı, Disneyland benzeri bir park. Tamamen Selçuklu eserlerinden oluşan bir giriş kapısı var. Ankara turizmi, ANKAPARK ile canlanacak" diye konuştu.

        ANKAPARK'a ilişkin de kısa bilgi veren Başkan Gökçek, "2016 yılının sonbaharında Başbakanımızın da desteğiyle açmak istiyoruz. Biter bitmez ANKAPARK'a bitişik olan hayvanat bahçemizin inşaatına başlayacağız. 851 bin metrekarelik bu parkımızı da 2 yıl içerisinde açmak istiyoruz" dedi.

        "ANKARA BOĞAZI'NI 3 YIL İÇİNDE KAZANDIRACAĞIZ"

        Arkadaşlarının kendisine "Ankara'ya bir deniz getiremedin" diye takıldığını da esprili bir dille anlatan Başkan Gökçek, "Deniz getiremedik ama bu 3 yıl içerisinde Ankara Boğazı'nı Ankara'ya kazandıracağız ve yapmaya başlayacağız. Şu anda plan ve projeler yapıldı. TRT'nin hemen arka tarafında, sağında ve solunda ufak villa ve iş yerlerinin bulunduğu 11 kilometrelik metrekarelik İmrahor Vadisi üzerinde kuracağız. Basketbol sahaları, dinlenme alanları ve sosyal alanlarla Ankara'ya kazandıracağız" ifadesini kullandı.

        Başkan Gökçek, Turan Güneş Bulvarı'ndaki trafiğin rahatlatılması için de TRT'nin yanında yapılacak Ankara Boğazı Viyadüğü ile Çevre Yolu'nu bağlayacaklarını kaydederek, bunu da 3 yıl içinde gerçekleştireceklerini söyledi.

        "CUMHURİYET TARİHİNİN EN GÖRKEMLİ CAMİSİ"

        Başkan Gökçek, şöyle devam etti:"Bizi çok heyecanlandıran bir proje daha devam ediyor. Kuzey Yıldızı Camii ve Külliyesi. Toplam 105 bin metrekare inşaata sahip olan yerde 125 bin metrekarelik bir inşaat var. 13 ayrı bölümden oluşacak bu yerde caminin yanında dükkanlar, lokanta, sanat merkezleri ve kongre merkezleri bulunacak. Yapımı süratle devam ediyor. Cumhuriyet tarihinde Ankara'da yapılacak en görkemli cami."

        Ankara'nın en büyük sıkıntılarından birinin fuar alanı yoksunluğu olduğunu, bunun için de ATO, ASO, TOBB, Akyurt Belediyesi, Esnaf Odaları Birliği, Ticaret Borsası ve Ankara Büyük Belediyesi işbirliğiyle 50 bin metrekare kapalı, 50 bin metrekare de açık alana sahip fuar alanının 2 yıl içinde kazandırılacağını ifade eden Başkan Gökçek, Türkiye'nin en büyük kentsel dönüşüm projesi olan Yeni Mamak Kentsel Dönüşüm Projesi'ne ilişkin de şu bilgileri verdi:

        "5 bin 150 konutu ihale ettik. Bunun 2 bin 517'sini hak sahiplerine teslim ettik. Şu an 196 konut kura çekimini bekliyor. 2019 yılına kadar toplamda 10 bin konutu hedefliyoruz. Burada özellikle Siteler esnafı için bir showroom inşa ediyoruz. Mayıs ayında hizmete girecek bu showroom'da özellikle küçük Siteler mobilya esnafı, rahatlıkla mallarını teşhir edebilecek. Sembolik bir fiyatla Siteler esnafına burayı kiraya vereceğiz."

        "Ankara'da devam eden en büyük projelerimizden birisi Kuzey Ankara Kentsel Dönüşüm Projemiz" diyerek sunumuna devam eden Başkan Gökçek, buranın TOKİ ile birlikte gerçekleştirildiğini, 1. etabın bu yıl itibariyle biteceğini, 2. etabın inşaatının ise vatandaşlar tarafından yapılacağını, plan ve programının bitmek üzere olduğunu söyledi.

        İHA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa