Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Emlak Toki'den Emeklileri kiradan kurtaracak adım - Emlak Haberleri

        Hükümet, kirada oturan emeklilerin yüzünü güldürdü. TOKİ'den ucuz ev talebinin Başbakan'ın masasına gelmesi, heyecan yarattı. Emekli, kira öder gibi ev sahibi olacak.

        Emeklilerin kira derdi bitiyor. Kira öder gibi ev sahibi olmak isteyen emeklilerin TOKİ'den ucuz ev talebi hayata geçiyor. TOKİ Başkanı Ergün Turan'ın emeklilere konut yapımına olumlu baktıklarını açıklamasının ardından, taleplerin Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun masasına gelmesi, emeklileri sevindirdi. Takvim'in haberine göre konunun takipçisi olan Takvim gazetesini arayan emekliler, "Taleplerimiz hayata geçtiğinde kira yerine evimizin taksitini ödeyeceğiz. Bizim de başımızı sokacak bir evimiz olacak. Böylece hem sürekli kiraya zam isteyen ev sahibiyle uğraşmayacağız hem de kendimizi güvende hissedeceğiz" dedi. Aldıkları maaşın büyük bölümünün kiraya gittiğini belirten emekliler, "Yıllarca çalıştık ama ev sahibi olamadık. Emekli maaşıyla kirada yaşamak çok zor. Artık maaşımızla kendi evimizin sahibi olacağız. Evin taksitleri bittiğinde de maaşımız cebimizde kalacak" ifadesini kullandı.

        UYGUN FİYATLA EV

        Konut projesinin hayata geçmesiyle emekliler, uygun fiyat ve düşük tutarda taksitler ödeyerek ev sahibi olabilecek. Evin peşinatı da düşük olacak. Taksit ödemeleri, taşınıldıktan sonra başlayacak. Böylece emekli, aynı anda hem kira hem de ev taksiti ödemeyecek. Emekli, evine taşındıktan sonra kira yerine kendi evinin taksitlerini yatıracak.

        TEMMUZ'DA 3 ZAM VAR

        Tüm SSK ve Bağ-Kur emeklilerinin maaşlarında, Temmuz'da, bu yılın ilk 6 aylık döneminde gerçekleşen enflasyon kadar artış yapılacak. Bu artışın ardından, bin 100 liranın altında maaş alanlar için seyyanen zam devreye girecek. Maaşı bin lira ve altında olan SSK ve Bağ-Kur emeklileri 100 lira seyyanen zam alacak. Bin liranın üstündeki maaşlar ise bin 100 liraya tamamlanacak. Ayrıca ticari faaliyette bulunan emeklilerin maaşından yapılan destek primi kesintisi de Temmuz'dan itibaren yüzde 15'ten 10'a çekilecek. Böylece çalışan emeklilere ekstra zam da olacak.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa