Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar fiyatları ne kadar oldu? 9 Mayıs güncel dolar kuru ve son dakika dolar fiyatları! - Döviz Haberleri

        Dün akşam saatlerinde 3.56'nın hemen üzerinde işlem gören dolar/TL bu sabah saat 0831'de güne 3.5905/3.5936 seviyesinden güne başlamıştı.

        Dolar bugün 3.6012 TL'ye kadar yükseldi.

        EURO KAZANÇLARINI GERİ VERDİ

        Fransa'daki cumhurbaşkanlığı seçimlerini merkez aday Emmanuel Macron'un kazanmasının ardından euro dolar karşısında altı ayın zirvesine çıktıktan sonra yine kâr satışlarıyla kazanımlarının önemli bir bölümünü geri verdi.

        İki hafta önce yapılan ilk seçimlerden bu yana Macron'un zaferine ilişkin fiyatlamalarla euro dolar karşısında yaklaşık yüzde 3 değer kazanmıştı. Bankacılar son iki gün yaşanan değer kaybını bu yüzde 3'lük değer kazancına ilişkin bir kâr satışı olarak yorumladı.

        REKLAM

        DNG Danışmanlık'tan Fatih Keresteci, "Macron rallisi dinerken küresel mali piyasalar kâr realizasyonu sürecine giriyor. Bunda "Mayıs'ta sat ve git" eğilimi de belirleyici oluyor. Dolar/TL kurundaki yükselişi şimdilik yurtdışı kaynaklı bir hareket ve esas itibarıyla da kâr realizasyonu olarak görüyoruz" dedi.

        1 DOLAR KAÇ LİRA OLDU? 1 EURO KAÇ LİRA OLDU? BORSADA SON DURUM İÇİN TIKLAYINIZ İŞTE ALTIN FİYATLARI
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa