Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Vodafone CEO'su Gökhan Öğüt: "Kazanan tüketicimiz oldu" - Döviz Haberleri

        Vodafone'un, 26 Ağustos’ta Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) tarafından yapılan ve kamuoyunda 4.5G olarak bilinen frekans ihalesinde yaptığı yatırımla Türkiye'deki toplam yatırımlarının 16,5 milyar TL'ye ulaştığı bildirildi.

        Vodafone Türkiye İcra Kurulu Başkanı (CEO) Gökhan Öğüt; “Türkiye’deki 10. yılımızı yeni ve büyük bir yatırımla taçlandırmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Bu ihalenin esas kazananı tüm Türkiye ve elbette tüketicimiz oldu” dedi.

        800 MHz bandında A1 paketini 390 milyon euro ile en yüksek teklifi vererek alan Vodafone, 900 MHz’de B2, 1800 MHz’de C3, 2600 MHz’de ise E2 ve F2 bantlarının sahibi oldu.

        İhale sürecinin ve yatırım hedeflerinin değerlendirildiği toplantıda konuşan Vodafone Türkiye CEO’su Gökhan Öğüt; 4.5G ihalesi ile ilgili olarak; "Türkiye pazarına güvenimizi bir kez daha gösterdik” dedi.

        Vodafone Grubu açısından Türkiye pazarının kritik önem taşıdığını belirten Öğüt, 10 yıldır faaliyet gösterdikleri bu pazara duydukları güveni bir kez daha gösterme fırsatı buldukları için mutlu olduklarını söyledi.

        Gökhan Öğüt; “Vodafone olarak, Türkiye’deki 10. yılımızı yeni ve büyük bir yatırımla kutlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. Nisan 2016 itibariyle ise abonelerimizi IMT Advanced teknolojisinde en yüksek hız, kalite ve kapsama ile buluşturacağız" dedi.

        4.5G frekans ihalesinin, satın alma ve 3G sonrası Türkiye pazarına yaptıkları üçüncü büyük yatırım olduğunu vurgulayan Öğüt; "İlk günden bu yana başarılarla yazdığımız 10 yıllık tarihimizi böylesine büyük ve anlamlı bir yatırımla taçlandırmanın sevinci içindeyiz” dedi.

        "KAZANAN TÜKETİCİMİZ OLDU"

        4.5G ihalesinin Türkiye’nin dijital dönüşüm sürecini hızlandıracağını kaydeden Öğüt, “Bu ihalenin yapılması önemliydi. Türkiye'nin 2023 hedeflerine ulaşabilmesi için Dijital Dönüşüm vizyonunun kritik önem taşıdığını ve dijitalleşmenin hayatımızın her alanında gerçekleşmesi gerektiğini düşünüyoruz. Bu ihaleyi dijital dönüşüm yolunda atılmış çok önemli bir adım olarak görüyoruz ve ihalenin dijitalleşmede öncü ülkeler arasında yer almamızda etkili olacağına inanıyoruz. Bu ihalenin esas kazananının tüm Türkiye ve elbette tüketicimiz olduğuna inanıyoruz” dedi.

        Öğüt, “Ülke olarak, katma değerli hizmetler üreten, sürdürülebilir bir ekonomik kalkınma modeline sahip olmak için ‘bilginin merkezinde’ ve ‘bağlantılı’ olmamız gerekiyor. İçinde bulunduğumuz internet çağında bağlantılı olmanın yegane yolu, genişbant teknolojilerinin yaygınlaşmasından geçiyor" dedi. İhalenin genişbant atılımının gerçekleşmesinde önemli rol oynayacağını belirten Öğüt, Yeni frekansların, yeni yatırımların önünü açarak ek istihdam yaratacağını söyledi.

        Sadece Türkiye’de değil dünyada da mobil genişbandın mobil iletişim sektörünün büyümesinin arkasında itici güç haline geldiğini söyleyen Öğüt; “Türkiye’de mobil internet kullanımının artmasıyla toplam genişbant abone sayısı 42,9 milyona ulaştı. Cisco verilerine göre, Türkiye'de önümüzdeki 5 yılda mobil veri trafiğinin her yıl ortalama %71 artarak 14 katına çıkacağı tahmin ediliyor. Bu yükselen veri ihtiyacını karşılamanın tek yolu yeni frekanslar olacak. Yeni frekanslar, ülkece ihtiyaç duyduğumuz frekans kaynağını sağlayacak ve ülkemizde hızla artan veriye anında erişim ihtiyacının karşılanmasında önemli rol oynayacak” dedi.

        Gökhan Öğüt, 4.5G ihalesinin Türkiye tarihinde bugüne kadar yapılmış en yüksek frekans tahsisli ihale olduğunu belirterek, gelişen teknolojiyi iyi kullanarak eldeki frekanslardan maksimum verimi almanın önem taşıdığını söyledi. Öğüt sözlerine şöyle son verdi: "Sektörümüzde bir ilk olan bu ihalede biz de Vodafone olarak ihtiyacımız olan frekansları rasyonel ve optimum bir fiyat/fayda oranı ile aldık. Bundan sonraki süreçte, elimizdeki bantları birleştirerek çoklu taşıyıcı ile yüksek hızlara ulaşmak suretiyle tüketicilerimize en hızlı mobil interneti sunacağız. 4.5G yetkilendirme çerçevemiz doğrultusunda hazırlıklarımıza son şeklini vererek 1 Nisan 2016 itibariyle abonelerimize en kaliteli hizmeti sunacağız. 2006 yılından bu yana Türkiye’ye satın alma bedeli, 3G lisans bedeli ve 4.5G lisans bedeli dahil olmak üzere yaklaşık 16,5 milyar TL’lik yatırım yapmış bir firma olarak, ülkemizin dijital dönüşüm hedeflerine ulaşması yönünde vargücümüzle çalışmaya ve yatırımlarımızı sürdürmeye devam edeceğiz.”

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa