Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Çeteden polise 5 yıldızlı tatil

        İstanbul Valisi Muammer Güler, organize hırsızlık şebekesine karşı yürütülen Bozgun Operasyonu’nda yakalanan 1’ emniyet amiri, 8 polisin, tahkikatların seyrini değiştirmeye çalıştığını, tutanaklarla oynadıklarını açıkladı.

        Soruşturmada görevli polislerin tutanaklarla oynayarak soruşturmanın seyrini değiştirmeye dolayısıyla üyesi oldukları hırsızlık şebekesi üyelerinin az ceza almasını sağlamaya çalıştıkları belirtildi. Örneğin üzerinde kapı açmaya yarayan özel levye ile yakalanarak karakola getirilen bir hırsızı kurtarmak için, düzenlenen tutanağa ’levye sokakta bulundu’ yazılırken, ev kapısını açmaya çalışırken suçüstü yakalanan bir hırsızın durumu tutanaklara ’şüphe ile sokakta yakalandığı’ şeklinde geçti.

        Şebeke elebaşı B.İ’nin polisleri, adamlarını kurtarma karşılığında Antalya’da 5 yıldızlı otellere tatile gönderdiği ya da otomobillerine benzin koyduğu bildirildi. Yapılan araştırmada, şebekenin 41 olayda 2 milyon 575 bin YTL’lik maddi zarara neden olduğu da belirlendi. Biri emniyet amiri 8 polisin de aralarında bulunduğu 16’sı kadın 51 kişi dün Asayiş Şube Müdürlüğü’ndeki sorgularının ardında Kadıköy Adliyesi’ne çıkarıldı.

        BORÇ ALDIM

        Çetenin önde gelen isimlerinden Hasan Hüseyin Yılmaz ile telefonlaştığı ve bir seferinde 300 YTL aldığı öne sürülen Emniyet Amiri H.M., iddiaları reddetti. H.M., ifadesinde Ben Hasan Hüseyin Yılmaz’ı işadamı olarak tanıyordum. Parayı da bir hafta sonra ödemek üzere borç olarak aldım dedi.

        Ali AKSOYER / HÜRRİYET

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa