Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        HALK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.( Özel Durum Açıklaması (Genel) )

        İlgili Şirketler []

        İlgili Fonlar []

        Türkçe

        Özel Durum Açıklaması (Genel)

        Yapılan Açıklama Güncelleme mi?

        Hayır (No)

        Yapılan Açıklama Düzeltme mi?

        Hayır (No)

        Konuya İlişkin Daha Önce Yapılan Açıklamanın Tarihi

        -

        Yapılan Açıklama Ertelenmiş Bir Açıklama mı?

        Hayır (No)

        Bildirim İçeriği

        Açıklamalar

                                     SERMAYE PİYASASI KURULU KARAR ORGANININ  25.01.2024 TARİH VE 6/137 SAYILI KARARI UYARINCA YAPILAN DUYURU

        Sermaye Piyasasında Finansal Raporlamaya İlişkin Esaslar Tebliği (II-14.1) (Tebliğ) 12/A maddesi 4. fıkrası uyarınca, Ana Ortaklığımız Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin bağlı ortaklığı olan Şirketimiz Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş.'nin, Tebliğ'de belirtilen süreler içinde kalmak kaydıyla, Ana Ortaklığımız ile aynı anda ya da daha önce finansal raporlarını bildirmesi esastır.

        TMS 29 Yüksek Enflasyonlu Ekonomilerde Finansal Raporlama Standardı kapsamında enflasyon muhasebesi uygulayacak şirketlere, finansal raporlarının kamuya ilanı için ek süre verilmesine ilişkin hususları içeren 28.12.2023 tarih ve 81/1820 sayılı Kurul Kararı 28.12.2023 tarih ve 2023/81 sayılı Sermaye Piyasası Kurulu (SPK) Bülteninde yayımlanmıştır. Bu kapsamda, Şirketimize, 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren hesap dönemine ait finansal tablolar ve bağımsız denetim raporunun ilanı için 10 hafta ek süre verilmiştir.

        Bahse konu Karar kapsamında, Şirketimiz Halk Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. finansal raporları, Bülten'de yer verilen ek süre içerisinde kalmak kaydıyla, Ana Ortaklığımız Türkiye Halk Bankası A.Ş.'den sonra açıklanacaktır.

        Ana Ortaklığımız Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin 31.12.2023 tarihli konsolide olmayan ve konsolide finansal tabloları Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) 12.12.2023 tarih ve 10744 sayılı kararı uyarınca, enflasyon muhasebesine tabi tutulmamıştır.

        Ana Ortaklığımız Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin, 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren hesap dönemine ait, enflasyon muhasebesine tabi tutulmamış, bağımsız denetimden geçmiş konsolide olmayan ve konsolide finansal tablo ve bağımsız denetim raporları, 14 Şubat 2024 tarihinde Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ve Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin web sitesinde(https://www.halkbank.com.tr/tr/yatirimci-iliskileri/finansal-bilgiler/finansal-bilgiler/finansal-tablolar-ve-bagimsiz-denetim-raporlari.html) yayımlanmıştır.

        Türkiye Halk Bankası A.Ş.'nin 31.12.2023 tarihinde sona eren hesap dönemine ait konsolide olmayan ve konsolide denetim raporlarında yer verilen, Şirketimizin enflasyon düzeltmesine tabi tutulmamış ve bağımsız denetimden geçmemiş mali verileri (26.968.203 Bin TL Aktif Toplamı, 14.649.199 Bin TL Özkaynak Toplamı, 11.443.527 Bin TL Sabit Varlık Toplamı, 101.379 Bin TL Faiz Gelirleri, 4.516.209 Bin TL Cari Dönem Kar/Zararı ve 3.001.178 Bin TL Önceki Dönem Kar/Zararı) ile Şirketimizin TMS 29 uyarınca enflasyon muhasebesine tabi tutularak açıklanacak finansal tablolar ve bağımsız denetim raporunda yer alacak mali verileri arasında başta enflasyon muhasebesi ve ayrıca konsolidasyon uygulamaları kaynaklı olmak üzere fark oluşması beklenmektedir.

        Şirketimizin, 31 Aralık 2023 tarihinde sona eren hesap dönemine ait, enflasyon muhasebesine tabi tutulmuş ve bağımsız denetimden geçmiş finansal tabloları ve bağımsız denetim raporu, mevzuatta yer verilen süre içerisinde, Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda ve Şirketimiz web sitesinde ( https://www.halkgyo.com.tr ) yayımlanacaktır.

        İşbu açıklama Sermaye Piyasası Kurulu karar organının 25.01.2024 tarih ve 6/137 sayılı Kararı uyarınca yapılmış olup, duyuruda yer  alan bilgilerden doğan sorumluluğun kabul edildiğini beyan ederiz.

                              Saygılarımızla

        HALK GAYRİMENKUL YATIRIM ORTAKLIĞI A.Ş.

         

            Yaşar GÖKTAŞ

                Erdal BEKİN

            Raci Kaptan KOLAYLI

              Finansal Yönetim ve  Planlama

        Genel Müdür Yrd.

                   Genel Müdür ve

          Yönetim Kurulu Üyesi

         

              Yönetim Kurulu Üyesi ve

        Denetimden Sorumlu

        Komite Başkanı

         

         

        http://www.kap.org.tr/tr/Bildirim/1249634

        BIST

        Yazı Boyutu