Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Borsa Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer faiz açıklaması - Borsa Haberleri

        Piyasaların Çin dalgası ile sarsıldığı şu günlerde Fed'in faiz artışı konusunda ne mesajlar vereceği merak konusu. CNBC yayınına katılan Fed Başkan Yardımcısı Stanley Fischer, Eylül'de faiz artışı kararı için "Bir şey söylemek için erken. Çin'in devalüasyona gitmesiyle başlayan süreç yeni. Nasıl devam ettiğini takip ediyoruz. Daha mı zorlaşacak, zorlaşmayacak mı bakacağız." dedi. Fischer, piyasalarda yaşanan volatilitenin Fed'in kararı üzerinde etkili olacağını belirtti.

        Ancak Fischer, Eylül'de faiz artışı için gelen sinyallerin güçlü olduğunu hatırlatarak "Karar vermeden önce iki haftanın üzerinde zamanımız var. Gelen verilere ekonomide ne olduğuna bakacağız." dedi. Fischer, Çin ekonomisindeki yavaşlamanın ABD ekonomisindeki etkisinin nispeten küçük olacağını ancak Çin'in çevre ülkelerini etkilemesi durumunda ABD'ye yansımalarının önemli olduğunu kaydetti.

        Fischer, petrol fiyatlarındaki gelişmelerin geçici olduğunu bu nedenle ABD'de enflasyonun Fed'in hedefine ulaşacağını belirtti. Fischer, ABD'de faizlerin bir süre daha sıfıra yakın seyretmesinde bir risk bulunmadığını ancak faizleri artırmak konusunda fazla da beklememek gerektiğini söyledi. Fischer "Ne kadar çok beklenirse o kadar çok belirsizlik olur"dedi. Fischer, Fed'in faiz artışının dramatik değil yavaş olacağını vurguladı.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa