Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Ek yerleştirme sonuçları açıklandı mı? 2018 YKS ek yerleştirme kayıt tarihi ne zaman?

        YKS ek yerleştirme sonuçları için bekleyiş sürüyor. YKS yerleştirme sonuçlarına göre herhangi bir yükseköğretim kurumuna yerleşemeyen adaylar ek tercih işlemlerini gerçekleştirdi. Binlerce öğrencinin merakla beklediği YKS ek tercih sonuçları ne zaman açıklanacak? Üniversite yerleştirme sonuçları açıklandı mı? İşte 2018 YKS ek tercih sonuçları ile ilgili merak edilenler...

        YKS EK TERCİH SONUÇLARI AÇIKLANDI MI?

        YKS ek yerleştirme sonuçları henüz açıklanmadı. Sonuçların ne zaman açıklanacağı konusunda resmi bir açıklama bulunmazken, YKS ek yerleştirme sonuçlarına göre kayıt hakkı kazanan adaylar kayıtlarını 1-5 Ekim tarihleri arasında yapacağı için ek tercih sonuçlarının da bu hafta içerisinde açıklanması bekleniyor.

        REKLAM

        EK YERLEŞTİRME NASIL YAPILACAK?

        Yerleştirmede adaylar, yükseköğretim programlarına, ilgili yerleştirme puanları ile varsa ek puanları, yükseköğretim programları ile ilgili tercihleri ve bu programların kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak ÖSYM’ce yerleştirilir. Tablo 6A ve 6B ortaöğretimdeki alanlar ile aynı alanda olduğu kabul edilen lisans programlarını; Tablo 6C ise mesleki ve teknik ortaöğretim kurumlarındaki alanların devamı niteliğinde olduğu kabul edilen ve adayların ek puanları ile yerleştirilebilecekleri ön lisans programlarını göstermektedir. Adayların ek puanlarıyla yerleştirilecekleri yükseköğretim programları öğrenebilmeleri için Tablo 6A, 6B.1 ve 6C ’de kendi alanlarını bulmaları ve bu alanların altındaki yükseköğretim programlarını incelemeleri gerekmektedir.

        YÜKSEKÖĞRETİM PROGRAMLARINA KAYIT İŞLEMLERİ

        Bir programa kayıt hakkı kazanan adayların kayıt işlemleri üniversiteler tarafından 1-5 Ekim 2018 tarihleri arasında yapılacaktır. Kayıt tarihleri adayların internette yayımlanan yerleştirme sonuçları sayfasında yer alacaktır. Kayıt hakkı kazanan adayların, kayıt süresi içerisinde ilgili üniversitelere başvurmaları zorunludur. Bu süre içerisinde kayıt için başvurmayan veya kayıt işlemlerini tamamlamayan adaylar kayıt haklarını kaybedeceklerdir. Kayıt işlemleri ile ilgili ayrıntılı bilgi, 2018-YKS Yükseköğretim Programları ve Kontenjanları Kılavuzunda yer almaktadır.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa