Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Edirne'nin Kakava Festivali'nde "korona" sessizliği

        Edirne'nin turizmdeki önemli değerlerinden Kakava-Hıdrellez Şenlikleri, bu yıl yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle başka bahara kaldı.

        Romanlar'ın Hıdrellezi olarak bilinen ve her yıl binlerce yerli ve yabancı turisti Edirne'ye çeken Kakava, salgın nedeniyle kutlanamadı. Doğanın uyanışının bolluk ve bereket dileği ile eğlenceli şekilde kutlandığı Kakava Şenlikleri geleneğinin devamı için sadece Kakava ateşi sembolik şekilde yakıldı.

        Edirne turizmine efsanesiyle katma değerini her geçen yıl artıran Kakava - Hıdrellez Şenlikleri, salgın tehdidinin son bulmasıyla gelecek yıllarda kutlanmaya devam edecek.

        REKLAM

        SÖYLENTİLERİN BAŞINDA BABA FİNGO YER ALIYOR

        Romanların Kakava'ya ait en önemli söylencelerinin başında Baba Fingo yer alıyor. Efsaneye göre, Mısır'da Firavun'un zulmettiği Romanların lideri Baba Fingo, firavunun ordusundan saklanmak için Kızıldeniz'e giriyor ve bir daha çıkmıyor. Romanlar, Hıdrellez günü Baba Fingo'nun bir nehirden yeniden çıkacağı inancını taşıyor. Romanların nehir kenarında özel eğlence ritüelleriyle kutladığı Kakava (Hıdırellez), dünyanın pek çok yerinden turisti Edirne'ye çekiyor.

        KORONAVİRÜS SON DAKİKA HABERLERİ İÇİN TIKLAYINIZ!
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa