Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Edirne’nin Havsa ilçesi bağlı Oğulpaşa köyünde derenin taşması sonucu sular altında kalan evler çamurla doldu. 300 haneli köyde yaklaşık 40 ev büyük ölçüde hasar görürken, vatandaşlar suların çekilmesiyle çamur temizliğine devam ediyor.

        Edirne merkezde ve bazı köylerde dün etkili olan yağış nedeniyle evleri su bastı, arabalar sular altında kaldı. Felaketten etkilenen yerlerin başında gelen Havsa’ya bağlı Oğulpaşa köyünde ise şiddetli yağışın ardından dere taştı. Dün suların yavaş yavaş çekilmesiyle beraber korkunç tablo ortaya çıktı. Suların çekilmesiyle çok sayıda evin kullanılamaz hale geldiği, birçok büyükbaş ve küçükbaş hayvanın telef olduğu, araçların büyük hasar aldığı ortaya çıktı.

        "Korku filmlerindeki bir an gibiydi"

        Evi büyük hasar gören Nebahat Kuzu, "Biz gece uyurken 12 yaşındaki kızım geldi ve bizi uyandırdı. Kalktığımızda su dizlerimize kadar ulaşmıştı. 10 dakika içerisinde belimize kadar su oldu evimizin içi. Kapıdan dışarıya baktığımızda boyumuza kadar su olduğunu gördük, dışarı çıkmamız imkansızdı. Sonra bir odaya toplandık, mermerlerin üstüne çıktı. Telefon ettik ama kimse gelip bize sahip çıkmadı. Köyden kardeşim traktörle gelerek bizi camdan alarak kurtardı. Çok kötü bir şeydi. Korkunç filmlerde izlerdik, aynı o filmlerdeki gibi bir andı. O gürültü, o akıntı çok korkutucu bir şeydi. Yetkililer halimizi görüyorlar zaten, görünen köy kılavuz istemiyor. Yetkililer o can pazarı esnasında gelip bizi kurtaramadılar. Biz 34 saat bele kadar suyun içerisinde kaldık, neredeydiler? O soğukta bağırıyorduk, kurtarın bizi diye. Kimse sesimizi duymadı. Kendi imkanlarımızla evimizi şu anda temizlemeye çalışıyoruz. Şu anda evde bulunan her şey kullanılamaz hale geldi. Giyecek bir çift çorabımız dahi kalmadı. Ne yatacak yer var, ne yemek pişirilecek bir şey, hiçbir şeyimiz kalmadı" dedi.

        "Maddi hasarımız çok yüksek"

        Tevfik Kuzu ise, "Sabah 5 gibi çocuğum uyandırdı bizi. 20 santim kadardı o anda suyun boyutu, yarım saat içerisinde 1 metreye kadar ulaştı. Bir odaya toplandık ve yardım bekledik. Sabah 8 gibi kurtarıldık. Maddi hasarımız çok yüksek. 300 haneye sahip köyümüzde yaklaşık 40 hane bu felaketten ciddi anlamda etkilendi" şeklinde konuştu.

        "3 tane hayvanım telef oldu"

        Hayvanları telef olan köy halkından Ersin Yavuz da, "Tesadüfen uyandığımda çok ciddi miktarda suyla kaplandığını gördüm. Ardından kapılarımızın önünü kapatmaya çalıştık. Sonrasında başaramayınca çatıya çıktık ailemle birlikte. Hayvanlarım telef oldu. 2 tane hayvanımı kurtarabildim, 3 tanesi telef oldu" ifadelerini kullandı.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa