Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Tekirdağ’daki tren kazasında hayatını kaybeden 5 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in adı, Uzunköprü Oğuz Arda Sel Gençlik Merkezi'ne verildi.

        Tekirdağ’ın Çorlu ilçesine bağlı Sarılar Mahallesi mevkiinde 8 Temmuz'da meydana gelen tren kazasında 25 kişi hayatını kaybetmişti. Bugün Uzunköprü'de aynı kazada hayatını kaybeden 5 yaşındaki Oğuz Arda Sel’in adını yaşatmak için Uzunköprü Oğuz Arda Sel gençlik merkezinin ve halı sahanın açılışı yapıldı. Açılışa Edirne Valisi Günay Özdemir, Uzunköprü Kaymakamı Kemal Yıldız, Oğuz Arda Sel’in annesi Mısra Öz aile yakınları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

        Edirne Valisi Günay Özdemir açılış programından sonra gazetecilere açıklama yaptı. Özdemir, “Bugün özellikle genç kardeşimiz Arda’yı kaybettiğimiz zaman gerçekten biz de çok üzülmüştük. Dedesinin cumhurbaşkanımızdan böyle bir talebi olmuştur. Cumhurbaşkanımız aileyi aradığı zaman ailelerin istekleri anlamında böyle bir talebi olmuş bize bir an önce gerçekleştirdik. Şu anda ismini ilçede yaşatıyoruz. Arda aslında genç çocuk olmasına rağmen futbolla sporla ilgilenen Atatürk’ü çok seven, bayrağını çok seven, hayvanları seven bir çocuktu. Bu spor aslında gelecek gençlere insan sevgisini hayvan sevgisini özellikle Atatürk sevgisini bayrak sevgisini aşılayacak Atatürk’ün söylediği gibi Zeki, çevik ve ahlaklı sporcular yetiştirin sözü bize örnek olacaktır" dedi.

        Soruşturmalar sürüyor

        Olayla ilgili soruşturmanın sürdüğünü kaydeden Vali Günay, “Bu olay Tekirdağ sınırlarında Tekirdağ’daki savcılarımız bu konuyu takip ediyorlar. Bu bölgede şehit olan, kazada vefat eden vatandaşlarımızın problemleri ile yaralılarımızı takip ediyoruz, biz üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz ve adli soruşturma da devam ediyor” dedi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa