Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        EDİRNE (AA) - İstanbul'da yaşayan 56 yaşındaki emekli Şerif Aslan, yetenek sınavlarını kazanarak Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi heykel bölümüne girdi.

        Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, emekli Aslan, ÖSYM tarafından yapılan Yükseköğretim Kurumları Sınavı ve üniversiteler tarafından düzenlenen farklı özel yetenek sınavlarında başarı gösterdi.

        Düzce, Yeditepe ve Işık üniversitelerinin de özel yetenek sınavlarını kazandığı ifade edilen Aslan, TÜ Güzel Sanatlar Fakültesi'ni seçti. Aslan Edirne'ye gelerek kaydını yaptırdı.

        Açıklamada görüşlerine yer verilen Şerif Aslan, başta resim olmak üzere pek çok sanat dalına yeteneğinin olduğunu söyledi.

        Çeşitli yarışmalarda dereceleri olduğunu, başarılarını akademik eğitimle taçlandırmak istediğini anlatan Aslan, "Güzel Sanatlar Fakültesi'ne girmek ve kişisel çalışmalarıma akademik bir boyut kazandırmak gibi bir hayalim vardı. Hayallerimin ve ideallerimin peşinden gitmekten vazgeçmedim. Sonunda azmederek geçen yıl başarılı olamadığım yetenek sınavında bu yıl başarı yakalayarak kaydımı gerçekleştirdim." ifadelerini kullandı.

        Özel bir üniversitenin güzel sanatlar fakültesine kaydını yaptırmış olmasına rağmen çevresindekilerin telkiniyle kaydını sildirip Trakya Üniversitesi'ni tercih ettiğini anlatan Aslan, şunları kaydetti:

        "Özel bir üniversitenin plastik sanatlar ve resim bölümünü kazandıktan sonra görüştüğüm, kendini sanata adamış birçok yakınım, Trakya Üniversitesi’nin sahip olduğu eğitim altyapısı ve imkanlarıyla daha doğru bir tercih olduğunu belirtti. Araştırmalarımın ardından buradan kaydımı sildirerek öğrenim hakkı elde ettiğim bir diğer üniversite olan Trakya Üniversitesi'ni tercih ettim. Ayrıca resim yapan neden heykel yapamasın diye düşündükten sonra heykel bölümünü tercih etmeye karar verdim. Burada olmaktan son derece mutlu ve keyifliyim. Hayallerimi büyütmeye ve ideallerimi gerçekleştirmeye devam edeceğim."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Edirne haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Edirne Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Edirne İlçeleri
        Tüm Edirne Haberleri
         Edirne

        Edirne

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa