Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem e-Devlet ucuş yeri sorgulama nasıl yapılır? e-Devlet ucuş bilgileri sorgulama ekranı

        e-Devlet ucuş yeri sorgulama hizmeti vatandaşlar tarafından oldukça kullanılıyor. Sistem üzerinden uçuş bilgilerine tek bir tıkla ulaşabilmeyi sağlayan e-Devlet uygulaması nasıl kullanılır? İşte detaylar...

        E-DEVLET UÇUŞ BİLGİLERİ SORGULAMA

        Şimdiye kadar vatandaşların uçuş firmalarından edinebildiği uçuş bilgileri, artık e-Devlet sistemine entegre edildi. Vatandaşlar, e-Devlet sistemi üzerinden uçuş bilgilerine kolayca ulaşabilecek ve yapacağı yolculuklu ilgili bilgileri tek bir tıkla görüntüleyebilecek.

        REKLAM

        Uçuş bilgileri sorgulama hizmetinden yararlanmak isteyen vatandaşların ilk olarak e-Devlet sistemine giriş yapması gerekiyor. Giriş yaptıktan sonra sol üst kısımda yer alan arama kutucuğuna "Uçuş Bilgileri Sorgulama" yazmak yeterli olacak.Uçuş Bilgileri Sorgulama hizmeti ile vatandaşlar havalimanı, hat ve uçuş seçimi yaparak uçuş bilgilerini görüntüleyebilecekler.

        E-DEVLET UÇUŞ BİLGİLERİ SORGULAMA EKRANI İÇİN TIKLAYINIZ

        Devlet Hava Meydanları İşletmesi'nin (DHMİ) hayata geçirdiği yeni uygulama ile birlikte, e-Devlet sistemine erişebilen her vatandaş kolayca güncel uçuş bilgilerini görebilecek. Konuyla ilgili resmi Twitter hesabı üzerinden açıklama yapan Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürü Funda Ocak, "Artık güncel uçuş bilgilerine 35 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan e-devlet kapısından da ulaşabiliyor yolcularımız." ifadelerini kullandı.

        Öte yandan Ocak, "Bilgi, teknoloji nerede DHMİ orada! Kolay ulaşılır, erişilir olmayı önemsiyoruz. Kurumsal iletişim merkezimiz, sosyal medya sayfalarımız ve tüm iletişim mecralarımızın kapıları 7/24 açık herkese açık. Artık güncel uçuş bilgilerine 35 milyonun üzerinde kullanıcısı bulunan e-devlet kapısından da ulaşabiliyor yolcularımız. Yazılım ekiplerimiz, vatandaşlarımıza bu kanalla daha çok hizmet sunmak için çalışmalarını sürdürüyor. Bilgi, teknoloji nerede DHMİ orada!" mesajlarını da paylaştı.

        Haberi Hazırlayan: Tuba Fıçıcı
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa