Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DÜZCE (AA) - "Batı Karadeniz'in Efes'i" olarak bilinen Düzce'deki Prusias ad Hypium Antik Kenti'nde bu yılki kazı çalışmaları başladı.

        Düzce Üniversitesi (DÜ) Arkeoloji Bölümü Öğretim Üyesi ve kazı bilimsel danışmanı Doç. Dr. Emre Okan, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Konuralp Mahallesi'nde yer alan, aslan pençesi figürleriyle süslenmiş basamakları ve kemerli geçitleriyle varlığını koruyan antik tiyatrodaki kazılara, geçen yıl bırakılan batı bölümünden başlandığını söyledi.

        Geçen yıl yapılan kazıların son günlerinde ortaya çıkarılan alttaki oturulan bölüme (cavea) ait basamakları bu yılki çalışmalarda daha görünür hale getirmeye başladıklarını anlatan Okan, "Bu yıl, 2015 yılında ortaya çıkarılan tonozlu geçidin orkestra denilen orta alana çıkış kısmı ile oturma basamaklarının önemli bir kısmını açığa çıkarmayı planlıyoruz." dedi.

        Okan, kazılar sonunda tiyatronun görsel anlamda daha güzel bir hal alacağını vurguladı.

        "Tiyatro alanı gözle görünür bir hale gelecek. Buranın altyapısının sağlam olduğunu düşünüyorduk. Bu ana kadar elde ettiğimiz veriler de bizim bu fikrimizi doğrular nitelikte." diyen Okan, hava şartları ve maddi imkanlar elverdiği sürece kazıyı bu yılın sonuna kadar devam ettirmeyi planladıklarını bildirdi.

        Kazılar, Kültür ve Turizm Bakanlığı, Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü'nün izinleri, Düzce Valiliği, DÜ Rektörlüğü ve Düzce Belediyesi'nin destekleriyle Konuralp Müzesi Müdürlüğü Başkanlığı'nda, DÜ Arkeoloji Bölümü'nün bilimsel danışmanlığınca sürdürülüyor.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Düzce haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Düzce Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Düzce İlçeleri
        Tüm Düzce Haberleri
         Düzce

        Düzce

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa