Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Dünyaca ünlü firma test ediyor! 4 saniyeye inecek - İş-Yaşam Haberleri

        Küresel ödeme şirketi Western Union tarafından yapılan açıklamada kripto para platformu Ripple ile işlem testinin yapıldığı doğrulandı.

        Şirketin Finans Direktörü Raj Agrawal, para transferlerinin kolaylaştırılması için Ripple teknolojisinin kullanılmasının planlandığını belirtti. Western Uniongeçen yıl milyarlarca dolarlık para transferine imza atmış ve 1.4 milyar dolar da gelir açıklamıştı.

        İşlem hızına göre geleneksel bankacılıkta 3 ila 5 gün arasında süren uluslararası para transferleri blok zinciri teknolojisiyle çok daha kısa sürede halledilebiliyor. Ethereum için bu süre 2 dakikanın biraz üzerinde, Bitcoin için birkaç saat. Oysa Ripple'ın iddiası sadece 4 saniyede para transferinin halledilebileceği yönünde.

        REKLAM

        Uzmanar bu teknolojiyle finans sektöründe büyük bir devrimini gerçekleşebileceğini belirtiyor. Ripple, geçtiğimiz günlerde deBirleşik Arap Emirlikleri merkezli ödeme şirketi UAE Exchange ile anlaşmıştı.

        Ripple, geçtiğimiz yıl yüzde 35 binin üzerinde değer kazanmış ve fiyatı 2018 başında 4 dolara dayanmıştı ancak piyasalardaki keskin düşüşten sonra 65 sent civarına denk inmişti. Ripple fiyatı şu sıralar 1.08 dolar.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa