Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu İsrail'den Gazze'ye "korku" mesajları

        Gazzeyi bombalamaya devam eden İsrail ordusunun, Filistinlileri "korkutmak" amaçlı, telefonlarına evlerini derhal boşaltmaları için sık sık sesli mesaj gönderdiği bildirildi.

        Gazze'de uzlaşı hükümetinin kurulmasından sonra da görevini fiili olarak sürdüren eski İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, "İsrail'in hedeflerini gerçekleştirmekte başarısız olduğu bir zamanda bu mesajlar, vatandaşları ürkütmek, korku yaymak ve iç cepheyi zayıflatmayı amaçlıyor" denildi.

        Açıklamada Filistinlilerden, "bu mesajları dikkate almamaları, evlerinden ayrılmamaları ve sukunet içinde hareket etmeleri" istendi.

        İSRAİL'DEN GAZZE'YE "UYARICI FÜZE"

        Öte yandan İsrail'in, Hamas Hareketi yöneticilerinden Yahya es-Sinvar'ın evine "uyarıcı füze" fırlattığı belirtildi.

        Görgü tanıkları, İsrail insansız hava aracı tarafından Sinvar'ın Gazze'nin Han Yunus kentindeki evine, saldırı yapılacağını haber vermek amacıyla "uyarıcı füze" atıldığını ancak evin şu ana kadar hedef alınmadığını ifade etti.

        Öte yandan İsrail ordu radyosunun İsrail Güvenlik Servisi Şin Bet'e dayandırdığı haberde ise Hamas'ın silahlı kanadı İzzettin el-Kassam Tugayları'nın İsrailllilere gönderdiği "tehdit mesajlarının" dikkate alınmaması istendi.

        İsrail'in 4 gündür Gazze'ye düzenlediği saldırılarda 25'i çocuk 12'si kadın, 86 kişi hayatını kaybetti, 570 kişi de yaralandı.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa