Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Ortadoğu Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'den Suriye açıklaması

        Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi, Tunus Cumhurbaşkanı Munsif Merzuki ile başkent Kahire'de yaptığı görüşmenin ardından, Suriye halkının devrimini desteklediklerini belirterek, ''Fakat Suriye'ye askeri müdahaleyi kabul etmiyoruz, güç kullanımı çözüm getirmez'' dedi.

        Mursi ile Merzuki arasında El İttihadiye Sarayı'nda gerçekleşen görüşmede, bölgesel konuların yanı sıra iki ülke ilişkilerinin ele alındığı bildirildi.

        Merzuki, cumhurbaşkanı seçildikten sonra Mursi'yi ilk ziyaret eden mevkidaşı oldu. Mursi ile Merzuki görüşmesi, ''Arap Baharı yaşanan her iki ülkede değişen yönetimlerin seçilmiş liderlerinin ilk defa bir araya gelmesi'' olarak değerlendiriliyor.

        Mısır ve Tunus cumhurbaşkanları, görüşmenin ardından birlikte basın toplantısı düzenleyerek, başta bölgesel ve uluslararası gelişmeler olmak üzere iki ülke ilişkilerini değerlendirdi.

        Suriye'de 16 aydan beri akan kanın durması gerektiğini bildiren Mursi, Suriye halkının devrimini tam desteklediklerini ifade etti.

        Suriye'ye yönelik bir askeri operasyonu kabul etmeyeceklerini kaydeden Mursi, Suriye'ye yönelik askeri güç kullanımının çözüm getirmeyeceğini vurguladı.

        Mursi, Suriye'de akan kanın durması için çalışacaklarını da belirterek, güç ve silahlı müdahalenin Suriye'de şiddet sorununu çözmeyeceğine işaret etti.

        Merzuki de görüşmede ''iki ülke ilişkileri ve Arap Baharı'' gibi konuları ele aldıklarını belirterek, bölgenin geleceğiyle ilgili önemli sorunları masaya yatırdıklarını söyledi.

        AA

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa