Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya ABD, askerlerinin beynini yıkayacak

        Savaş teknolojisinde dünya lideri olan ABD, yakın gelecekte cephedeki askerlerin düşüncelerini de kontrol altına almak için çalışmalarını sürdürüyor. WorldNetDaily sitesinin haberine göre Arizona Eyalet Üniversitesi’nde görevli bilim adamları, askerlerin psikiyatrik durumlarını kontrol altına almaya yarayan yeni nesil kasklar geliştirmeye çalışıyor. Projenin sorumlularından William Tyler, Pentagon’a bağlı Savunma İleri Araştırma Proje Ajansı’nca finanse edilen proje kapsamında geliştirilecek kaskların ultrason dalgaları yardımıyla askerlerin ruh halini denetleyeceğini söyledi.

        ACI VE KORKU YOK

        Tyler, kaskı takan askerin acı duymaması, paniğe kapılmaması ve korku duymaması için merkezden komutlar gönderilebileceğini kaydetti. Tyler, kask sayesinde askerin gideceği yönün de ayarlanabileceğini ifade etti. Uzmanlar, geliştirilen teknolojinin nörolojik hastalıklar ve beyin travması geçiren kişilerin tedavilerinde de kullanılabileceğini vurguladı.

        YALAN SÖYLEYEBİLEN ROBOT YAPTILAR!

        ABD’deki Georgia Teknoloji Enstitüsü’nden bilim adamları kendisine yalan söylenip söylenmediğini anlayabilen ve yalan söyleyebilen bir robot geliştirdi. İnsanların zaten robotlardan çekindiklerini ve onlara hayatlarında yer vermekten korktuklarını söyleyen uzmanlar, bu yeni robotlar nedeniyle insanların konuya olan güvenlerinin iyice azalacağına inanıyor ve bu teknolojinin fazla yaygınlaştırılmaması gerektiğini savunuyor.

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa