Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Dünya Futbolu Drogbadan "aşı" tepkisi: "Afrika bir test laboratuvarı değildir" - Futbol Haberleri

        Drogba, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, ifadelerin kabul edilemez olduğunu vurgulayarak, "Afrika bir test laboratuvarı değildir. Bu alçaltıcı ve ırkçı ifadeleri şiddetle kınıyorum." değerlendirmesinde bulundu.

        Afrikalıların kobay olarak görülmesinin "iğrenç" olduğunu belirten Drogba, Afrikalı liderlerin vatandaşlarını koruması gerektiğini kaydetti.

        Drogba, "Dünya ekonomisine darbe vuran ve nüfusu kırıp geçiren bu çılgın virüsten kendimizi kurtaralım." ifadesini kullandı.

        Fransa Ulusal Sağlık ve Tıp Araştırmaları Enstitüsü (INSERM) Araştırma Direktörü Camille Locht ile Cochin Hastanesi Yoğun Bakım Servisi Sorumlusu Jean Paul Mira'nın, bir televizyon kanalında "Kovid-19 aşısının Afrika'da denenmesini" önermesi tepki çekmişti.

        DEMBA BA'DAN TEPKİ, ETO'O'DAN KÜFÜR!

        Başakşehir'de top koşturan Demba Ba da söz konusu programın videosunu paylaşarak tepki gösterdi. Tecrübeli yıldız "Batıya, yani beyazların kendilerinin üstün olduklarına inandıkları bir ırkçılığın ve zayıflığın yaygın olduğu yere hoşgeldiniz. Ayağa kalkmanın zamanı" ifadelerini kullandı. Bir dönem Türkiye'de de top koşturan Samuel Eto'o yanıt vererek videodakilere küfür etti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa