Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolarda son durum ne? - Döviz Haberleri

        Geçtiğimiz hafta dalgalı bir seyir izleyen Dolar/TL yeni haftaya 5.3348 seviyesinden yatay başladı ancak kur öğleden önce 5.38'i aştı. Gelişen piyasa paraları,ABD Merkez Bankası (Fed) Başkanı Jerome Powell'da gelen güvercin yorumlar ve Çin'in ekonomiyi destek çabaları ile yükselirken TL negatif ayrıştı.

        Piyasada küresel gelişmelerin yanı sıra bugün Türkiye'ye gelecek ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un yapacağı görüşmeler izlenecek.

        SERT HAREKETLER

        Geçtiğimiz haftaya 5.30 TL seviyesinden başlayan kur, perşembe günün ilk saatlerinde Apple ve Japon Yeni kaynaklı şokla sığ piyasada 5.88'e kadar tırmanmış, cuma günü gelişmekte olan ülke para birimleri genelinde gözlenen olumlu havaya paralel 5.40 seviyesinin altına gerileyip, beklentilerin üzerinde gelen ABDtarım dışı istihdam verisi ardından yine 5.45 seviyesini zorlamıştı. Kur cuma akşamı ABD Merkez Bankası (Fed) yetkililerinden gelen mesajların ardından haftayı 5.33'ün altında tamamlamıştı.

        POWELL'IN AÇIKLAMALARI PİYASALARI RAHATLATTI

        Fed'in risk endişelerine karşı piyasaları dikkatli şekilde dinlediğini belirten Fed Başkanı Jerome Powell, "Fed sabırlı olacak ve esnek politikalar ile hazırlıklı olacak" dedi. Powell, gerekirse bilanço küçültmenin dahi yavaşlatılabileceği sinyalini verdi. Bu mesaj piyasaları memnun ederken dolar kan kaybetti.

        REKLAM

        BU HAFTA HANGİ VERİLER ÖNE ÇIKACAK?

        Yeni yılın ikinci haftasında yurtiçinde Hazine nakit dengesi, cari işlemler dengesi ve Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın yılın ilk beklenti anketi öne çıkacak. Yurtdışında ise ABD ve Çin arasında bugün yeniden başlayan ticaret görüşmeleri, ABD Merkez Bankası'nın (Fed) 18-19 Aralık toplantısına ilişkin tutanakları ve ABD'nin aralık ayı enflasyonu takip edilecek.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa