Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar 2019'a nasıl başladı? - Döviz Haberleri

        2018 yılını 5.2920 seviyesinden tamamlayan Dolar/TL, 2019'un ilk iş gününde 5.30 lira bandından güne başladı. Kur gün içinde Çin'de imalat verisinin küresel büyüme endişelerini tetiklemesiyle 5.39 TL'ye kadar tırmandı. TL'deki kayıp yüzde 2'yi aşarken diğer gelişmekte olan ülke paraları da dolar karşısında değer yitirdi.

        Borsa İstanbul yüzde 1.7 kayıpla 89 bin 785 seviyesine indi.

        Bu hafta yurtiçinde açıklanacak olan enflasyon verisi ile ABDtarım dışı istihdam verisi piyasalara yön verecek.

        Öte yandan jeopolitik gelişmeler, Suriye'de devam eden belirsizlikler, ABD-Türkiye ilişkileri ise piyasalarda yakından izlenmeye devam ediliyor.

        Dolar son haftalarda ABD Başkanı Donald Trump'ın hedef tahtasında yer alan ABD Merkez Bankası'nın (Fed) faiz artırımlarına tahmin edilenden daha önce ara vereceği beklentileriyle değer yitirdi. Piyasalarda ana gündem maddeleri ABD’de hükümetin ne zaman açılacağı ve Çin başta olmak üzere global büyümeye dair kaygıların ne yönde evrileceği. 11 gündür kapalı durumda olan ABD hükümetinin açılış tarihinin bilinmemesi doları zayıf tutan en önemli neden.

        REKLAM

        Dolar 2018'de hem çok konuşuldu hem de çok kazandırdı. Dolar bir yılda yüzde 39.5 değer kazandı. 2018'de 7.2169 ile tüm zamanların en yüksek seviyesini gören dolar/TL, yıllık getiri anlamında 2001 yılından bu yana en iyi performansı göstermiş oldu.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ
        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa