Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar yine hareketli! 20 Şubat döviz kurları - Döviz Haberleri

        Dolar/TL, 5.28 ile başladığı haftanın ilk iki gününde ciddi bir bozulma olmasa da yukarı yönlü bir seyirle başladığı haftada yeniden 5.30 seviyelerinin üzerini gördü.

        Kur, dün akşam dolar endeksinin gevşemesiyle birlikte yeniden 5.28'li seviyelere inerek dengelendi ancak 20 Şubat sabahında yeniden 5.29 üzerinde bir seyir var. Euro ise dolar karşısında paritenin 1.13'ü aşmasıyla 6 liranın üzerinde el değiştiriyor.

        Piyasalarda bu hafta öncelikle Fed'in toplantı tutanakları ve mali politikaya dair başta bilanço daraltmaya ilişkin kararı olmak üzere ipuçları aranacak.

        FAİZLERİN ARTMASINA GEREK YOK

        New York Fed Başkanı John Williams, ABD'deki faiz seviyelerinin makul olduğunu ve büyüme ya da enflasyonda beklenmedik bir değişim olmadığı sürece faizlerin artmasına gerek olmadığını söyledi.Williams, Reuters'a yaptığı açıklamada Fed'in tahvil portföyünü küçültmeye gelecek yıl da devam edeceğini ifade etti.

        Dışarıda Suriye konusu, jeopolitik gelişmeler, ABD ile ilişkiler ve S-400 düze alımlarıyla ilgili yansımalar da takip edilirken, geçen hafta Türkiye'nin kredi notunu teyit eden S&P, bir de telekonferans yaptı ve bankaların durumu ile TL'deki gidişata değinildi.

        REKLAM

        Standard & Poor's Türkiye'de geri dönmeyen ve yeniden yapılandırılan kredilerden oluşan sorunlu kredi oranının yüzde 10-15 seviyesinde olduğunu tahmin edildiğini belirtti ve bankalara dair sistematik risk mali pozisyonu zayıflatır şekilde artarsa not inebilir dendi.

        Türkiye Bankalar Birliği ise kredi derecelendirme kuruluşu S&P'nin bankacılık sektörü vesorunlu kredilerle ilgili açıklamalarının en kötü varsayımlaradayalı senaryoların ürünü olması nedeniyle temelsiz olduğunusöyledi.

        TBB'den yapılan yazılı açıklamada, açıklamaların son dönemdeki toparlanmayı dikkate almadığı belirtilerek, bankacılık sektörünün tecrübesini ve reel sektörün dinamizmini yansıtmadığı ifade edildi.

        TÜRK LİRASI'NDA BOZUCU BİR KAYIP BEKLENMİYOR

        Sorunlu kredi oranının temel senaryoda daha da yükselebileceğini söyleyen analistler Türkiye'nin cari açığındaki azalmanın ekonominin dengelenmesi olarak niteleyemeyeceğinive inişe şahit olunduğuna dikkat çekti.

        S&P tarafından düzenlenen telekonferansta sorulara cevap veren analistler, 2019'da TL'nin değerinde tek seferde gerçekleşecek bozucu bir değer kaybı beklemediklerini, ancak kurun uzun vadeli ortalamaları tekrar yakalamasının uzun süre alacağını düşündüklerini vurguladı.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa