Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolarda sert yükseliş! İşte 23 ekim 2018döviz kuru - Döviz Haberleri

        Dolar/TL kuru, ABD'li rahip Brunson'un serbest bırakılması sonrasında gerilediği 5.43 seviyesine dek inmesinin ardından kürsel piyasalardaki satış baskısıyla ilk işlem gününde yüzde 0.50 yükselişle 5.67 seviyesine yükseldi.

        Sabah saatlerinde hafif yükselişle 5.70 direncini test eden kur, Merkez Bankası'nın faiz arttırmasının beklenmediği perşembe günkü PPK toplantısı öncesinde yurt içi ve yurt dışındaki gelişmelerle 5.75 TL eşiğini aştı.

        Kurdaki yükselişte Haziran 2017'den bu yana en yüksek seviyesine çıkan Bloomberg dolar spot endeksinden görüleceği üzere doların küresel olarak değer kazanmasının, iç ve dış risklerin de etkili olduğu belirtiliyor.

        Gelişmekte olan tüm ülke para birimleri dolar karşısında değer kaybederken, Türk Lirası yüzde 3 üzerinde düşerek başı çejkti.

        REKLAM

        Analistler,güçlü seyrin yurt dışı yukarı yönlü TL pozisyonlarında zararı durdur emirlerini çalıştırdığını ifade ediyor. Powell'ın şahin açıklamaları, İtalya ve Rusya'da bankacılık sisteminde yaşanan gelişmeler de piyasaları etkileyen unsurlar arasında.

        Yükselen piyasa ekonomilerinin performansının ABD ekonomisi ve para politikası için önemli olduğunu vurgulayan Powell, "Bizim ekonomimizin güçlü olmasının ve faizlerin artmasının, özellikle dolar üzerinden borcu bulunanlar olmak üzere diğer ülkeler için baskı yarattığını biliyoruz. Bu nedenle çok şeffaf olmaya çalışıyoruz ve çok kademeli hareket ediyoruz. Bazı ülkeler ciddi sorunlar yaşıyorlar ancak bu yükselen piyasa ekonomilerinin geneli için doğru değil. Sadece az sayıda ülke bu durumda ve bu ülkelerin bütçe açıkları, dış borçları ve yüksek enflasyon gibi kırılganlıkları var." demişti.

        İtalya'da koalisyon hükümeti, piyasaların negatif tepki vermesi ve İtalya ile Almanya'nın 10 yıllık devlet tahvilleri arasındaki getiri farkının artması halinde sorunlu 2019 bütçesinde değişiklik yapmaya hazır olduğunu belirtmişti.

        Dolar/TL kuru öğlene doğru, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin yerel seçim ittifakına ilişkin açıklamalarının ardından yükselişini sürdürerek 5.85 eşiğini geçti.

        MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, partisinin grup toplantısında gerçekleştirdiği konuşmasında "Parti olarak mahalli idareler seçimlerine yönelik ittifak arayışımız artık kalmadı." dedi.

        Bahçeli konuşmasına,"Adalet ve Kalkınma Partisiiçinde ittifak çabalarını dinamitlemek için sürekli faaliyet içinde olanlar sevinç taklaları atabilirler, heyetler görüştü görüşmedi, oldu olmadı, yasal zemin vardı yoktu tartışmalarına son vermenin vakti gelmiştir. Bu kronikleşmiş süreci uzatmanın anlamı ve alemi yoktur." şeklinde devam etti.

        AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan da meclis grup toplantısında yerel seçimde ittifak için "Herkes kendi yoluna dedi."

        Öte yandan, iki lider de Cumhur İttifakı'nın devam edeceğinin ve sıkıntı olmadığının altını çizdi.

        Dolar/TL, öğlen sat 12:45 sularında gevşeyerek 5.80 altına geriledi.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa