Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Para Dolar son dakika! Dolar kurunda son durum ne? İşte 7 Ağustos dolar fiyatı - Para Haberleri

        ABD'li Rahip Andrew Brunson'a ev hapsi verilmesi ve iki ülkenin karşılıklı yaptırım açıklaması ardından gergin Türkiye-ABD ilişkileri baskısıyla TL negatif ayrışırken, dolar/TL sert yükselişini sürdürerek dün gece yurtdışı işlemlerde 5.42 TL seviyesine kadar yükseldi ve tarihi rekorunu kırdı. Dolar dün sabah açılışta ise 5.10 TL seviyelerindeydi. Euro da benzer şekilde 6.27 TL'ye kadar yükseldi.

        Reuters'a konuşan bir bankacı, dün gündüz saatlerindeki yükseliş için, "Döviz piyasasında yerlilerin satış tarafından çekilmeleri ile hacimsiz piyasada hızlı bir yükseliş gördük. 5.15 seviyesinde birikmiş görünen opsiyonların da yarattığı kaygılar ile stop-lossların çalıştığını, panik alımların geldiğini söyleyebiliriz" dedi.

        REKLAM

        Gündüz yaşanan yükseliş gece yurtdışındaki sığ piyasalarda devam ederken, dolar yeni güne rekor seviyelerinin altından başladı. ABD ile Türkiye arasında bir ön mutabakat sağlandığına yönelik haberlerin ardından dolar açılışı 5.27 TL'den yaparken, arkasından 5.21 liraya geldi. Euro ise 6.10 liradan 6.01 liraya indi.

        Dolar saat 09.30 itibariyle 5.1830, euro ise 6 lira oldu.

        Dolar daha sonra 5.25 TL seviyelerinde dengelendi.

        Öğleye doğru yeni bir alım dalgası gelirken dolar saat 13.30 itibari ile 5.30 liraya, euro da 6.20 liraya çıktı.

        Türkiye'den heyetin ABD'ye görüşmek için gideceği haberleri ve delegasyonun belli olmasıyla dolar, TL karşısındaki kazançlarının bir kısmını geri vererek kapanış öncesi 17:50 sularında 5.21 TL seviyesine çekildi. Euro / TL ise 6.05'in altına geriledi

        Öte yandan dün gece yaşanan sert harekette ABD'nin İran'a yönelik yaptırımlarının Türkiye'ye olası yansımalarının yarattığı

        endişenin de etkili olduğu ifade ediliyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa