Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar kurunda son durum ne? İşte 14 Ağustos dolar ve euro kuru - Döviz Haberleri

        Dolar TL cephesindeki artış ABD-Türkiye gerginliğiyle hızlanmasının ardından Cuma günü 2001 krizinden bu yana dolar TL'nin en sert kaybını yaşamasınından sonra normalleşme sürecine girdi.

        Hazine ve Maliye Bakanlığı'nın aksiyon planı ve Merkez Bankası'nın likidite esnekliği sağlayan hamlesiyle 7.25'i test eden kur 6.4 TL seviyesine indi ve sonrasında 6.90 bandına oturdu.

        Alınan önlemler, BDDK'nın bankaların swap işlemlerini özsermayenin yüzde 50'siyle sınırlaması Asya sığ piyasalarında açığa satılan ve sürekli atak yiyen TL, örtülü olarak yapılan gecelik faizdeki 1.5 puanlık artışla birlikte bu kez sakin bir gece geçirdi. İllikit piyasadaki yüksek dalgalanma duruldu.

        Sabah saat 08:00 itibarıyla dolar kuru 6.90, euro ise 7.88 TL'den el değiştiriyor. Dolar TL saat 9 öncesi erken piyasada 6.80 altına inerken, 09:30 sularında dolar kuru 6.50'leri ise euro ise 7.50 altını gördü. Kurdaki yüksek volatilite 09:45 civarında devam ediyor. Dolarda 6.50 ve 6.70 TL, euro paritesinde ise 7.50 ile 7.80 arasında değişkenlik var.

        Bakan Berat Albayrak'ın yabancı yatırımcılarla perşembe günü bir araya geleceği haberinin ardından dolar 6.50 TL'nin altına indi. Saat 11'de euro 7.34'ten ve sterlin ise 8.25 TL'nin seviyesinin altında işlem görüyor.

        ABD'li rahip Andrew Brunson'ın avukatının Brunson'ın ev hapsinin kaldırılması için başvuruda bulunmasıyla Dolar'ın, TL karşısında kaybı şimdiden yüzde 5'i buldu.

        Dolar / TL saat 14:20'de 6.60 dolaylarında, euro ise 7.50'nin biraz üzerinde dalgalanıyor.

        Hatırlanacağı üzere Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak Pazartesi sabahtan itibaren piyasaları rahatlatmak için kurumların gerekli aksiyonları alacağını ve bu konuda gerekli duyuruları piyasa ile paylaşacağını söylemişti.

        REKLAM

        Ardından BDDK'dan swap veTCMB'den finansal istikrarın desteklenmesi ve etkin işleyişin sürmesi için TL ve döviz likidite yönetimine ilişkin tedbirler açıklandı.

        TCMB ayrıca zorunlu karşılık değişiklikleri de yaparken, yaklaşık 10 milyar TL, 6 milyar dolar ve 3 milyar dolar karşılığı altın cinsinden likidite sağlanmış olacağını da açıkladı.

        TCMB sonrasında haftalık repo ihalesi de açmayarak piyasayı likidite ihtiyaçları için faiz koridorunun üst bandı olan yüzde 19.25'e yönlendirdi.

        REKLAM

        Bankacılar TCMB'nin bugün politika faizinden fonlama yapılmamasının önemine dikkat çekerken, bugünkü fonlama kompozisyonunu TCMB'nin likidite adımlarıyla sıkılaştırmaya gidebileceğinin ilk sinyali olarak görüyorlar.

        Piyasaların gözü Türkiye ve ABD arasındaki ilişkilerde. Uzmanlar, Trump'ınUlusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ile Türkiye'nin Washington Büyükelçisi Serdar Kılıç ile Rahip Brunson ve diğer konularda Beyaz Saray'da bir görüşme gerçekleştirmesinin diplomatik kanalların açık olduğunu göstermesi açısından olumlu olabileceğine vurgu yapıyor

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa