Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar kurunda iki yönlü dalgalanma! 13 Şubat döviz kurları - Döviz Haberleri

        Dolar kuru hafta başından itibareniki yönlü dalgalanmaya devam ederken, dolar endeksindeki yükselişle başlayan gelişen ülke paralarındaki düşüş ABD - Çin görüşmelerinden gelen haberlerle tersine döndü.

        ABD ve Çin arasındaki küresel savaş endişeleri bir süredir doların güvenli liman olarak yükseliş trendini desteklerken, iki ülke arasında 1 Mart tarihine kadar yapılacak müzakerelerdeki pozitif haber akışıyla dolar dün akşam üzerinden itibaren düşmeye başladı.

        5.29'a dayanan kur,ABD Ticaret Temsilcisi RobertLighthizer ve Hazine Bakanı Steven Mnuchin'in Pekin'e gitmesi ve Başkan Şi ile de görüşüleceğini açıklanması, Trump'ın ateşkesteki 1 Mart tarihinin uzatılabileceğini açıklamasıyla uzlaşı beklentisi ile pozitif fiyatlanmaya başlandı.

        REKLAM

        Daha önce, bu tarihe kadar anlaşmaya varılamazsa, ABD Çin'den ithal 200 milyar dolar değerinde ürüne yönelik gümrük vergisini yüzde 10'dan yüzde 25'e çıkarmayı planlıyordu.

        Dün 5.2536 ile kapanan dolar/TL, görüşmelerde Washington yönetiminin baskısına rağmen iyimser beklentiyle 13 Şubat günü 5.24'lü seviyelerden el değiştiriyor. Euro/TL ise 5.95 etrafında dalgalanıyor. Döviz kurlarındaki düşüşün bir diğer nedeni de petrol fiyatlarındaki yükselişin bir bölümü önemli yer altı kaynaklarına sahip gelişen ülkelere pozitif etki yapması olarak belirtiliyor.

        Ancak öğlen saatlerinden itibaren dolarda yeniden yukarı yönlü fiyatlama başladı. Kur, 5.2664 seviyesini gördü.

        GÜNCEL DOLAR FİYATI İÇİN TIKLAYINIZ

        TCMB enflasyon beklenti anketi, işsizlik, bütçe gerçekleşmesi, Aralık ayı sanayi üretimi verilerinin yanı sıra piyasalar S&P'nin açıklayacağı Türkiye raporunda pozitif bir değişikliğe gidip gitmeyeceğine odaklandı.

        Dış politikada ise Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın Rusya ziyareti, ABD cephesinden gelen S-400 ve Patriot mesajları ve Suriye cephesindeki jeopolitik riskler yakından izleniyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa