Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar son dakika! Dolar'da ABD ile gelişmeler izleniyor! İşte 8 Ocak dolar kuru - Döviz Haberleri

        Dolar, Fed'in para politikasındaki sıkılaştırmayı ve faiz artışlarını gözden geçirebileceği beklentisiyle küresel bazda değer kaybederken, gelişmekte olan ülke para birimlerindeki genel değer kazancı TL'ye yansımadı ve kur hafta başından beri negatif ayrıştı.

        Gelişmekte olan para birimleri dün yüzde 0.3 ila 1.5 arasında dolar karşısında değerlenirken, TL'nin dünkü kaybı yüzde 1'i buldu.Uzmanlar, Türk Lirası'nın negatif ayrışmasında jeopolitik risklere ve uluslararası ilişkilere dair endişelere atıfta bulunuyor.

        Dün Türkiye'ye gelen ABD Başkanı Donald Trump'ın Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton'un yapacağı görüşmeler öncesindeki açıklamaların görece etkili olduğu belirtilirken, geçen hafta sonu 5.30 altına inen doların alım iştahını da arttırması da öne çıkarılıyor.

        REKLAM

        Dolar kuru 8 Ocak sabah 07:30 sularında 5.39 - 5.40 arasında dalgalanıyor. Euro ise 6.15 üzerinde el değiştirerek güne başladı.

        Öğleden sonra ABD ile temaslardaki Suriye kaynaklı gerilim endişesiyle dolar kuru 5.50'yi aşarken, euro da 6.30'unüzerinde.

        Analistler 5.45 üzerinde kalan dolar/TL'nin sert hareket eğilimi olasılığını arttırdığı görüşünde. Piyasalarda ABD'nin Suriye'den çekilme takvimi ve detayları, ABD Ulusal Güvenlik Danışmanı John Bolton ve heyeti ileyapılacak görüşmeler izleniyor.

        Türkiye-ABD ilişkilerinde son yıllardaki en büyük anlaşmazlıkların başında gelen Suriye'deki terörist YPG/PYD varlığı konusunda atılacak adımlar merakla bekleniyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa