Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi Döviz Dolar haftaya nasıl başladı? İşte ilk rakamlar - Döviz Haberleri

        Yurtdışındaki gelişmelerin yanında ve içeride siyasi hareketliliğin izlendiği döviz piyasaları yeni haftaya yükselişle başladı.

        Hafta boyunca doların yurtdışındaki seyrinin izleneceği piyasalarda ABD-Türkiye arasındaki vize gerginliğine ilişkin gelişmeler de yatırımcıların yakın takibinde olacak. Ayrıca Perşembe günü yapılacak Merkez Bankası toplantısı da yatırımcıların radarında bulunuyor.

        Bugün için içeride önemli bir gündem maddesi bulunmazken, ekonomi koordinasyon kurulu toplantısı takip edilecek.

        Dolar yeni haftaya 3.6870 TL seviyelerinden başlarken, cuma kapanışına göre hafifçe yükseldi. Dolar saat 10.00 itibariyle de 3.70 TL'nin üzerine çıktı. Euro ise 4.3560 TL seviyelerine tırmandı.

        DNG Danışmanlık'tan Fatih Keresteci, "ABD Doları vergi reformu beklentisi ile küresel bazda değerleniyor. Bu haftanın

        dışarıda en önemli gündem maddeleri ECB faiz toplantısı ile ABD büyüme verileri olacak. Hazine'nin bugün ve yarın düzenleyeceği toplam 6 tahvil ihracının sonucu piyasalar açısından önemli olabilir" dedi ve ekledi:

        "TL haftaya zayıf bir görünüm ile başlıyor. Kur günün ilk saatlerinde 3.71'li rakamlardan işlem gördü. Teknik olarak kurun

        görünümünde herhangi bir değişiklik yok. Aşağıda 3.64'lü rakamların kısa vadeli dip oluşturduğunu, yukarıda ise 3.73-3.75

        seviyesinin önemli bir direnç olduğunu düşünüyoruz."

        JAPONYA'DA REKOR VAR

        REKLAM

        Japonya'da hisse senedi piyasaları koalisyon partilerinin seçimleri kazanmasının ardından ekonomiye verilen güçlü maliye ve para politikası desteğinin süreceği beklentisiyle yükselirken, euro İspanya'daki siyasi kriz nedeniyle değer kaybetti.

        Japonya'nın Nikkei endeksi Abe'nin rahatça kazanacağı öngörülen parlamento seçimlerinin ardından yüzde 1 yükselerek 1996'dan bu yana zirveyi gördü. Yatırımcılar Japon devlet tahvil getirilerini ve yenin değerini düşüen aşırı gevşek para politikasının devam edeceğini öngörüyorlar.

        Euro ise İspanya'da hükümetin bağımsızlık isteyen Katalonya yönetiminin istifasını istemesi ve özerk yönetime el koyacağını açıklamasının ardından baskı altında kalıyor. Euro bugün Asya piyasalarında yüzde 0.25 kayıpla 1.1758'e kadar geriledi.

        ALTIN DÜŞÜYOR

        Altın fiyatları ise yüzde 0.5 düşüşle ons başına 1,274 dolara kadar inerek 6 Ekim'den bu yana en düşük seviyesine geriledi. Altında yaşanan düşüşte ABD'de bütçe tasarısının Senato'dan geçmesinin vergi reformuna ilişkin iyimserliği güçlendirmesi ve bunun sonucu hisse senetleri ve doların değer kazanması etkili oldu.

        REKLAM

        Altın geçtiğimiz hafta da yüzde 1.8 gerilemişti.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa