Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem 3. Sayfa Evler, arabalar yok olmuştu! Kentte hayat durdu

        Van Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada, olumsuz hava koşulları nedeniyle 373 yerleşim biriminin yolunun ulaşıma kapandığı bildirildi.

        Bahçesaray, Başkale, Çaldıran, Edremit, Erciş, Gevaş, Muradiye, Tuşba, Gürpınar ve Çatak ilçelerinde yoğun kar ve tipi nedeniyle kapanan yolların açılması için çalışmaların devam ettiği belirtilen açıklamada, vatandaşların olumsuz hava koşullarına karşı tedbirli olmaları istendi.

        Karayolları 11. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Hakkari-Şırnak ve Bitlis'teki Hasköy-Mutki kara yollarının kar ve tipi nedeniyle ulaşıma kapandığı bildirildi.

        HAKKARİ

        Hakkari'de kar ve tipi nedeniyle 169 yerleşim birimine ulaşım sağlanamıyor.

        REKLAM

        Valilikten alınan bilgiye göre il merkezinde 10 köy, 30 mezra, Çukurca'da 5 köy, 11 mezra, Yüksekova'da 10 köy, 23 mezra ve Şemdinli'de 13 köy 67 mezranın yolu, olumsuz hava şartları nedeniyle kapandı.

        İl Özel İdaresi karla mücadele ekipleri kapalı 169 yerleşim biriminin yolunu açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

        Ayrıca, farklı noktalarda çığ düşmesi sonucu kapanan Hakkari-Şırnak kara yolunun açılması için Karayolları 114. Şube şefliği ekiplerinin çalışmaları devam ediyor.

        MUŞ VE BİTLİS

        Muş Özel İdaresi Genel Sekreteri Şeyhmus Yentür, il genelinde kar ve tipi nedeniyle 69 köy yolunun kapandığını, ekiplerin bu yolların açılması için çalışmalarını sürdürdüğünü bildirdi.

        Muş Belediyesi ekipleri cadde ve sokaklarda biriken karları kamyonlarla şehir dışına taşıyor.

        Bitlis Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kar ve tipi nedeniyle il genelinde 167 köy yolunun ulaşıma kapandığını, bu yolların açılması için çalışmaların sürdüğünü bildirdi.

        REKLAM

        Bitlis Belediyesi karla mücadele ekipleri, mahalle yolları ve sokak aralarını açmak için çalışmalarını sürdürüyor.

        BİTLİS'TE TEK KATLI EVLER KARA GÖMÜLDÜ

        Bitlis’te günlerdir etkisini sürdüren kar yağışı nedeniyle hayat durma noktasına gelirken, evler ve arabalar ise kara gömüldü.

        Kar kalınlığı bazı bölgelerde tek katlı evlerin boyunu aştı.Kent genelinde olumsuz hava koşulları etkisini sürdürüyor.

        Hüsrevpaşa Mahallesi'ndeki tek katlı evler, yoğun yağışın ardından adeta kara gömüldü. Mahalle sakinleri, evlerinin önünde ve çatılarda biriken karları kürekle temizlemeye çalışıyor.

        Mahalle sakinlerinden İbrahim Elkatmış, yaptığı açıklamada, yoğun kardan dolayı evlerinin görünmez hale geldiğini belirtti.

        İl genelinde 297 köy yolu ulaşıma kapanırken, Hüsrevpaşa Mahallesi’nde bulunan tek katlı evler karda tamamen kayboldu. Kar kalınlığı şehir merkezinde yaklaşık 2 metreyi bulurken, dün gece saatlerinde ise Rahva bölgesinde kapanan Van-Bitlis-Muş karayolu ise 8 saat sonra tekrar kontrollü olarak trafiğe açıldı.

        Bitlis İl Özel İdaresi Yol ve Ulaşım Hizmetleri Müdürü Ümit Kurtkan, kentte kar ve tipi nedeniyle 297 köy yolunun ulaşıma kapandığını bildirdi. Kurtkan, yolların açılması için karla mücadele çalışmalarının aralıksız sürdürüldüğünü, acil durumlar için ekiplerin hazır bekletildiğini ifade etti.

        Kar nedeniyle sürücülerin ve vatandaşların zor anlar yaşadığı kentte, belediye ve karayolları ekipleri de kar temizleme ve tuzlama çalışması yürütüyor.

        Şurada Paylaş!
        Yazı Boyutu

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ

        Habertürk Anasayfa