Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'ın Sur ilçesinde 40 yıldır terzicilik yaparak ailesini geçindiren Esat Aslanalp günde 3 takım elbise dikip kazandığı para ile 6 çocuk büyütüyor.

        Diyarbakır'da yaşayan ve terzicilik yapan Esat Aslanalp 40 yıldır takım elbise dikerek ailesi ve çocuklarının geçimini sağlıyor. Terziciliği eski ustalardan öğrenen Aslanalp 9 yaşında çırak olarak başladığı işe şimdi usta olarak devam ediyor. Küçük yaşlarda köyde geçirdiği havale sonucu hastaneye götürülen Aslanalp’e günde 1 iğne yapılması gerekirken 2 iğne yapılması sonucu sağ ayağı felç oldu. Yürümekte ve dikiş yapmakta zorlanan Aslanalp elindeki mesleğin tek geçim kaynağı olması sebebiyle terziciliğe devam ediyor. 6 çocuk babası Esat Aslanalp yaşadığı zorluklara rağmen ailesini geçindirmek için mücadele ediyor.

        “Günde 35 takım elbise dikebiliyor”

        Sabahın erken saatlerinde dükkanına gelen Aslanalp günde en fazla 3 takım elbise dikerek hayatını sürdürmeye çalışıyor. Sipariş üzerine dikim yaptığını kaydeden Aslanalp, “Siparişler genelde erkek elbiseleri oluyor. Eski ustalardan öğrendim bu mesleği. Ama ne yazık ki eskisi gibi değil işler. Zamanla gelişen teknoloji ile gittikçe bitiyor işimiz. Yanımda bir yardımcım da yok. Bulmakta da sıkıntı yaşıyorum. Bir ayağım felçli, dikiş yapmakta zorlanıyorum. Bazen küçük çocuğum gelir, yardım eder etrafı toplamak için” dedi.

        “Sadece bir çocuğumu okutabildim”

        6 çocuktan yalnızca bir tanesini okutabildiğini belirten Aslanalp, “İşçiyken daha çok dikiyorduk ama tabi o zamanlar ekip olarak çalışıyorduk. Günde 4050 takım elbise dikiyorduk. 20 yıldır bu dükkanda çalışıyorum. 6 çocuğum var, onlardan sadece bir tanesi üniversiteyi bitirdi. Diğer çocuklarımın hepsi liseyi bırakmak zorunda kaldı. Buradan kazandığım para ile ancak ailemi geçindirebiliyorum. Artık usta terzicilerin sayısı çok az" diye konuştu.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa