Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır’da kentin ismi ile özdeşleşen karpuzların toplanmasına başlandı. Geçtiğimiz seneye göre verimin fazla olduğu kentte bazı hastalıkların ortayı çıkması istenilen kiloya ulaşılmasını engelledi.

        Yaklaşık 13 bin yıllık geçmişi ve 33 medeniyete yaptığı ev sahipliği ile tarihin eskitemediği kentlerden biri olan Diyarbakır’ın artık sembolü haline gelen yerli karpuz fideleri geçtiğimiz mart ayında Dicle Nehri kenarındaki arazilerde toprakla buluşmuştu. Yıl boyu yöreye özgü olan güvercin gübresi kullanılarak bakılan karpuzlar büyümeye başladı. İki yıl önce hastalığın vurması nedeni ile 30 kilograma kadar düşüş yaşanan Diyarbakır karpuzu geçtiğimiz yıl yapılan çalışmalar sayesinde 52 kiloya ulaşarak eski günlerine dönme sinyali vermişti. Yağışın düşük olmasına rağmen önemli bir ağırlığa ulaşması sonrası gözler bu yıla çevrildi. Karpuz eken bostan sahipleri, Diyarbakır karpuzunun hasadına başladı. Özellikle yaz aylarının başında yoğun yağış nedeni ile bazı hastalıkların vurduğu bostanda 50 kilogramlık karpuzlar biçildi. Her biri 3550 kilogram arasında olan iki kişi tarafından zor taşınan karpuzlar, tarladan titizlikle toplanarak araçlara aktarıldı. Çoğu sergilenmek üzere kurumlara verilecek olan karpuzlar, araçlara taşındıktan sonra kent merkezine doğru yola çıktı.

        En ağır karpuzlara özel önlem

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa