Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, okulların tatil olmasıyla 716 yaş arası çocukların boş zamanlarını daha verimli geçirmeleri için 13 farklı branşta açtığı Yaz Spor Okulları’nda minikler yüzme branşına yoğun ilgi gösteriyor.

        Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nin, 716 yaş arası erkek ve kız çocuklarına yönelik açtığı Yaz Spor Okulları’nın eğitimleri devam ediyor. 20 Haziran itibariyle başlayan spor okullarından toplam 7 bin minik öğrenci faydalanıyor. Kentin 8 farklı spor tesislerinde devam eden eğitimlerde 2 bin 946 çocuk yüzme branşına kayıt yaptırdı. Yoğun ilgi gören yüzme branşı eğitimlerinde alanında uzman 20 eğitmen görev yapıyor. Yoğun başvuru nedeniyle çocuklar eğitime gruplar eşliğinde kabul ediliyor. Hafta içi yapılan eğitimlerde kız ve erkek çocukları ayrı ayrı eğitim alıyor.

        Yenişehir ilçesi Seyrantepe TOKİ yarı olimpik yüzme havuzunda gerçekleşen eğitimlerde yüzme bilen ve bilmeyenler çocuklar gruplara ayrılıyor. Çocukların psikolojik durumları ve suya karşı adaptasyonlarıyla yüzme eğitimleri start alıyor. Hiç yüzme bilmeyen gruptaki çocuklar, yüzme nefes egzersizleri, havuz kenarında yüzmede ayak nasıl çırpılır ve yüzme tahtaları ile havuzda ayak çırpma eğitimlerini görüyor. Orta seviyede yüzme bilen çocuklar, uzun mesafede havuz içinde ayak çırpma teknikleri, sağsol kol çırpma çalışmaları, serbest yüzme rotasyon, sırt üstü yüzme tekniğinde ayak kullanımı ve sualtı çalışmaları eğitimini alıyor. Yüzme bilen diğer çocuklara da farklı stillerde yüzme teknikleri öğretiliyor. Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi, yüzme kursuna katılım gösteren tüm çocuklara ücretsiz spor malzemesi ve servis imkanı sağlıyor.

        20 Haziran’da başlayan yüzme branş eğitimi 15 eylülde sona erecek.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa