Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısının ardından birçok kentte vatandaşlar dövizlerini bozdurmak için seferber olurken, dolar ve eurosu olmayan Diyarbakırlı devlet memuru Burhan Gül, sosyal medya hesabından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na mesaj atarak bir aylık maaşını almak istemediğini duyurdu.

        ABD ile yaşanan kriz sonrasında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın 'yastık altındaki dolar ve eurolarınızı bozdurun' çağrısının ardından birçok vatandaş döviz bürolarına akın etti. Diyarbakır Gençlik Hizmetleri ve Spor Şube Müdürü Burhan Gül de dolar ve eurosu olmadığı için bir nebze de olsun destek ve örnek olmak amacıyla bir aylık maaşını almamaya karar verdi. Sosyal medya hesabından Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’na mesaj atan Gül, “Maaşsız yaşarız ama vatansız yaşayamayız” diyerek bu ay alacağı maaşı istemediğini duyurdu.

        “Herkesin elini taşın altına koyması lazım”

        Herkesin elini taşın altına koyması gerektiğini belirten Spor Şube Müdürü Gül, şunları kaydetti:

        “Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın, ‘yastık altındaki dolarlarınızı bozdurup ülke ekonomisine katkıda bulunun’ diye bir çağrısı vardı. Benim de dolar ve altınım yok ama maaşım var. Ülkeme destek olmak amacıyla maaşımı bu ay almak istemiyorum. Sosyal medya aracılığıyla Spor Bakanımız Muharrem Kasapoğlu ve Spor Genel Müdürümüz Mehmet Baykan’a bu ay maaş almak istemediğimi duyurdum. Bu ülke batarsa hep birlikte batarız. Cumhurbaşkanımızın dediği gibi, “Bu gemide birlikte varız”. Hepimizin elini taşın altına koyması lazım. Vatan gidince ne maaş kalıyor ne iş kalıyor ne aile kalıyor. Irak’ta, Suriye’de, Libya’da bunun birçok örneği var. Bu yüzden bizim de vatanımıza sahip çıkmamız lazım. Biz maaşsız bir ay, iki ay yaşayabiliriz ama vatansız yaşayamayız. Bu konuda iş adamlarına, mülki amirlerine, devlet memurlarına da büyük görevler düşüyor. İnşallah herkes gerekli desteği verir”

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa