Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DİYARBAKIR'da geçen sezon mücadele ettiği 1'inci Amatör Lig'den Süper Amatör Lig'e yükselen Çermikspor, Kolombiya Genç Milli Takımı'nda oynayan Luis Alberto (21) ve Diego Alejandro'yu (22) transfer etti. Kolombiya Premier A ve B liglerinden transfer edilen iki futbolcu ile teknik heyet ve kulüp yöneticileri, Çermik'te İspanyolca bilen olmadığı için cep telefonlarına indirdikleri çeviri uygulaması üzerinden iletişim kuruyor.

        Kolombiya Premier A Ligi'nde mücadele eden Deportes Tolima takımında oynayan orta saha oyuncusu Luis Alberto ve Kolombiya Premier B Ligi'nde mücadele eden Cucuta Deportivo takımından stoper Diego Alejandro, bu sezon Diyarbakır Süper Amatör Ligi'nde mücadele edecek Çermikspor'a transfer oldu. Genç futbolculardan Alberto'nun geçen yıl formasını giydiği Deportes Tolima takımının Kolombiya Premier A Ligi'nde şampiyon olduğu öğrenildi. Ancak, Luis Alberto'nun genç yaşı nedeniyle çok fazla forma şansı bulamadığı ve bu yüzden Türkiye'yi seçtiği kaydedildi. 20 saatlik uçak yolculuğunun ardından İstanbul'a oradan da Diyarbakır'a gelen iki futbolcunun maliyeti ve alacakları yıllık ücretler ise açıklanmadı.

        DİL SORUNU YAŞIYORLAR

        Transferler büyük yankı uyandırırken, İspanyolca konuşan iki futbolcu, ilçede bu dili bilen olmadığı için iletişimde sıkıntı yaşıyor. Luis Alberto ve Diego Alejandro ile teknik heyet ve kulüp yöneticileri, cep telefonlarına indirdikleri çeviri uygulaması üzerinden iletişim kuruyor.

        Geçen sezon 1'inci Amatör Ligi 4'üncü sırada tamamlayarak Süper Amatör Lig'de mücadele etmeye hakkazanan Çermikspor'un teknik direktörü Hacı Eroğlu, şampiyonluk parolasıyla yola çıktıklarını ve buna göre transferler yapmaya başladıklarını söyledi. Eroğlu, "Menajerler aracılığı ile Kolombiyalı iki futbolcuyu transfer ettik. Ama iletişmde sıkıntı çekiyoruz. Şimdilik cep telefonlarına indirdiğimiz çeviri uygulamalarıyla anlaşıyoruz. Onlar da ilçeye ve bize alıştı. Kolombiyalı iki futbolcunun lisans bedelleri ve yıllık alacakları ise Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu tarafından karşılanacak. Kendisine bu desteğinden dolayı çok teşekkür ediyoruz. İlk kez oynayacağımız Süper Amatör Lig'de şampiyonluğu hedefliyoruz. Takımı da buna göre kuracağız. 10 Ağustos'ta bütün takım ilçede toplanacak, daha sonra da kamp dönemi başlayacak" dedi.

        İLÇEDE BÜYÜK İLGİ GÖRÜYORLAR

        Kolombiyalı futbolcuların transfer haberi, köylerle birlikte 50 bin nüfusu bulunan ilçede sevinç ve heyecanla karşılandı. Cadde ve sokaklarda gezen iki futbolcuya sevgi gösterisinde bulunan Çermikliler, kahvede konuk ettikleri futbolculara çay ikram edip, cep telefonu uygulamasıyla da merak ettiklerini sordu. Bu duruma alışan Luis Alberto ve Diego Alejandro, Çermik'i ve ilçe sakinlerini sevdiklerini belirterek, Türkiye'yi Fenerbahçe, Galatasaray ve Beşiktaş'ın Avrupa'daki başarılı maçlarından tanıdıklarını söyledi. Alberto ve Alejandro, bir dönem Galatasaray'da forma giyen Kolombiyalı kaleci Faryd Mondrago'ndan dolayı da sarı-kırmızılı takımı tuttuklarını söyledi.GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ:

        -Futbolcuların sahaya çıkması

        -Sahada topla çalışmalar

        -Telefon çevirisi ile konuşmalar

        -Futbolcular ile röportaj

        -Teknik Direktör ile röportaj

        -Futbolcular çarşıda gezmesi

        -Kıraathanede çay ikramı

        -Vatandaşlarla sohbet 

        -Detay görüntüler

        -Genel ve detay görüntüler

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa