Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır’ın Çermik ilçesi Hamambaşı kaplıcalar mevkisinde yapılan sondaj çalışması neticesinde saniyede 30 litre su çıkarıldı.

        Çermik Belediye Başkanı Şehmus Karamehmetoğlu, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi ile Çermik Belediyesinin birlikte yürüttüğü sondaj çalışması neticesinde 50 derece sıcaklıkta su çıktığını belirterek, saniyede 30 litre sıcak su elde ettiklerini kaplıcalarda sıcak su sorununun tamamen ortadan kalktığını söyledi. Karamehmetoğlu, kaplıcalarda yapılan restorasyon ve çevre düzenlemesinin ardından son zamanlarda azalan kaplıca suyunun ileride sorun çıkarmaması için Büyükşehir Belediyesi ile birlikte ortak sondaj çalışması başlattıklarını belirterek, yapılan sondaj çalışması neticesinde 121 metre derinlikte saniyede 30 litre sıcak su almaya başladıklarını söyledi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa