Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır'ın Ergani ilçesinde eski bir yerleşim alanı olan bölge, definecilerin radarına girdi. Ellerine geçirdikleri araçlarla gördükleri her alanı kazan defineciler, bölgedeki mezarlıkları da tahrip edip kemikleri sağa sola attı. Arsa sahipleri, yapılan talana son verilmesi için yetkililere seslendi.

        Ergani ilçesindeki eski bir yerleşim yeri olduğunu öğrenen define avcıları, yaklaşık bir ay önce çevrede çalışma başlattı. Kimsenin olmadığı saatlerde bölgeye giden kaçak defineciler, üzerinde işaret gördükleri taşların etrafını kazıp gömü aradı. Kaçak kazılarını bir adım öteye taşıyan defineciler, mezarlıkları da gözlerine kestirdi. Ellerine geçirdikleri kazma küreklerle mezarlıkları kazan defineciler, buldukları kemikleri sağa sola atıp kazılarına devam etti. Çevrede çok sayıda kırık küp ve kemik parçalarını gören arsa sahipleri, durumu yetkililere bildirdi. Definecilerin talana son vermelerini isteyen arsa sahipleri, yetkililere seslenerek güvenlik önlemlerinin alınmasını talep etti.

        İş makinesi 50 metrelik çukuru, yerleşim yerindeki taşlarla kapatıyor

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa