Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Diyarbakır’ın Hani ilçesinde gerçekleştirilen operasyonda, 3 güvenlik görevlisini şehit eden 2 terörist etkisiz hale getirildi.

        Diyarbakır Valiliğinden yapılan açıklamada, İl Jandarma Komutanlığınca, Emniyet Müdürlüğünün istihbari çalışmalarına istinaden Hani ilçesi Aşağıturalı köyü mülki sınırları içerisinde operasyonel faaliyet yapıldığı belirtildi. Açıklamada, yapılan operasyonda bugün bir grup bölücü terör örgütü mensubu ile temas sağlandığına dikkat çekilerek, “Temas neticesinde, HaniTopçular köyü karayolu güzergahındaki Şekale Tepe mevkisinde Jandarma Uzman Çavuş Sergen Çakmak ve Gönüllü Güvenlik Korucusu Yaseddin Opçin’in 19 Mart 2018 günü şehit edilmeleri, aynı mevkide 42 DFL 52 plakalı kamyonun 29 Mayıs 2018 günü yakılması ve TopçularYukarıturalı köyü yol ayrımı bölgesinde Güvenlik Korucusu Emrah Tezgel’in 30 Mayıs 2018 günü şehit edilmesi olaylarının failleri olan 2 terörist ölü olarak etkisiz hale getirilmiştir. Teröristlerle birlikte 1 adet M16 piyade tüfeği, 1 adet AK47 Kaleşnikof piyade tüfeği, 4 adet dolu M16 piyade tüfeği, (4) adet dolu AK47 Kaleşnikof piyade tüfeği şarjörü, 3 adet el bombası ve 1 adet el dürbünü ele geçirilmiştir. Cumhuriyet Başsavcılığının talimatı gereğince, ölü olarak etkisiz hale getirilen teröristlerle işbirliği yapan şüpheliler hakkında adli işlemlere başlanılmış olup, delil niteliğine haiz olan silah, mühimmat, örgütsel doküman ve diğer malzemeler muhafaza altına alınmıştır. Bölgemizde yaşayan vatandaşlarımızın huzur ve güvenliğinin sağlanması ve teröristle mücadele kapsamında yürütülen operasyonlara artan bir azim ve kararlılıkla devam edilmektedir” denildi.

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Diyarbakır haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Diyarbakır Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Diyarbakır İlçeleri
        Tüm Diyarbakır Haberleri
         Diyarbakır

        Diyarbakır

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa