Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim Direksiyon sınavı ne zaman yapılacak? Direksiyon sınavı tarihinde son gelişme

        Milli Eğitim Bakanlığı tarafından yapılan ehliyet sınavının ardından direksiyon sınavı için bekleyiş başladı. Ehliyet sınavında 70 puan ve üzeri alan sürücü adaylarının katılacağı direksiyon sınavının tarihi büyük merakla araştırılıyor. Sınavı bekleyen binlerce sürücü adayı, "direksiyon sınavı ne zaman?" sorusuna yanıt arıyor. Pekidireksiyon sınavı ne zaman yapılacak? İşte detaylar...

        DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN YAPILACAK?

        Ehliyet alabilmek için yazılı sınava katılan adaylardan 70 puan ve üzeri puan alanlar, ehliyet almak için gerekli olan ikinci aşama olarak direksiyon sınavına katılacak ve son aşamada sınavı geçebilmek için çaba gösterecek.

        Direksiyon başında uygulamalı olarak araç kullanarak sınav yapılacak ve sürüş becerisi test edilecek. Sınavın yapılacağı araçta Milli Eğitim Bakanlığı yetkilisi yer alacak ve sürücü adayının araç kullanma becerisini gözlemleyecek. Eğer sürücü araç sürmeyi öğrenmişse ve hatasız bir şekilde araç kullanabiliyorsa sınavdan geçecek ve ehliyet almak için başka bir aşama kalmayacak.

        REKLAM

        Milli Eğitim Bakanlığı bünyesinde gerçekleştirilecek olan direksiyon sınavı, yazılı ehliyet sınavının sonuçlarının duyurulmasının ardından 15-22 gün içinde uygulanmaktadır.Direksiyon sınavı tarihi, adaylara duyurulacak.

        DİREKSİYON SINAVI NASIL YAPILACAK?

        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa