Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Gündem Eğitim DGS sonuçlarının açıklanacağı kesin tarih belli oldu! ÖSYM 2018 Dikey Geçiş Sınavı sonuçları

        DGS sınavına katılan adayların sonuçlar için heyecanlı bekleyişi sürüyor. Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM) sonuçların açıklanacağı net tarihi açıkladı. Peki, DGS sonuçları ne zaman açıklanacak? Sorunun cevabı haberimizde...

        DGS SONUÇLARI NE ZAMAN AÇIKLANACAK?

        Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi (ÖSYM), DGS sınavına giren öğrencilerin heyecanla beklediği o tarihi açıkladı. Dikey Geçiş Sınavı(DGS) 16 Ağustos 2018 tarihinde açıklanacak.

        DGS SONUÇLARI NASIL BİLDİRİLECEK?

        Adaylar sınav sonuçlarını, T.C. Kimlik Numaraları ve şifreleri ile ÖSYM’nin https://sonuc.osym.gov.tr internet adresinden veya mobil uygulamalarından öğrenebileceklerdir. Adaylara sonuç belgesi gönderilmeyecektir. İnternet sayfasında ilân edilen sonuç bilgileri adaylara tebliğ hükmündedir.

        REKLAM

        Adayın sınav sonuç bilgisinde;

        a) Testin sayısal ve sözel bölümlerindeki doğru ve yanlış cevap sayıları

        b) Ön lisans başarı puanı

        c) 2018-DGS puanları (yerleştirmede kullanılabilecek puan türlerine uygun puanları) yazılı olacaktır.

        ÖSYM, adaylara yönelik sınav sonuç belgelerinin doğrulanmasını sağlamak üzere “Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi” işlemini hizmete sunmuştur. Bu amaçla kullanılmak üzere Sınav Sonuç Belgelerinin en alt kısmına, sistem tarafından rastgele üretilmiş bir “Sonuç Belgesi Kontrol Kodu” basılmaktadır. Söz konusu işleme https://sonuc.osym.gov.tr üzerinde Sonuç Belgesi Kontrol Sistemi sayfasından ulaşılmaktadır.

        ÖSYM SINAV SONUCU AÇIKLAMA SİSTEMİ İÇİN TIKLAYINIZ

        TERCİHLER NASIL YAPILACAK?

        Adaylar; sınav puanlarını öğrendikten sonra, tercih işlemlerini ne zaman ve nasıl yapacaklarını ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden öğreneceklerdir.

        Adayların yükseköğretim lisans programları tercihlerini yaparken, tercih süresince ÖSYM'nin internet adresinden yayımlanan Tercih Kılavuzundan yararlanmaları gerekmektedir. Tercihlerin doğru olarak yapılabilmesi için ÖSYM'nin resmi sitesinde yer alan tablo ve kılavuzlar baştan sona incelenmelidir.

        Haberi Hazırlayan: Tuba Fıçıcı
        Yazı Boyutu
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ
        Habertürk Anasayfa