Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        DENİZLİ'de kalp rahatsızlığı bulunan ve epilepsi nöbeti sonucu beyin kanaması geçiren Uğur Büyükçakır'ın (48) tedavi gördüğü hastanede beyin ölümü gerçekleşti. Büyükçakır'ın ailesinin bağışladığı organları, 3 kişiyi hayata bağladı.

        Bir süredir kalp rahatsızlığı bulunan Uğur Büyükçakır, geçen 28 Ekim'de epilepsi nöbeti sonucu beyin kanaması geçirdi. Yakınları tarafından Denizli Devlet Hastanesine kaldırılan Büyükçakır'ın yoğun bakımda 3 gün boyunca yapılan müdahalelere rağmen beyin ölümü gerçekleşti. Ailesiyle yapılan görüşmeler sonucunda, Büyükçakır'ın organları bağışlandı. Bu gece İzmir'den gelen organ nakli ekibi, Büyükçakır'ın 2 böbreği ve karaciğerini aldı. Kalbi ise uygun bulunmadığı için alınmadı. Böbrekler, İzmir Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne, karaciğer de yine İzmir Kent Hastanesi'ne gönderildi. Büyükçakır'dan alınan 3 organ, başka hastalara nakil edildi.

        Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, ülkemizde organ bekleyen binlerce hasta olduğunu belirterek, "Uğur Büyükçakır'ın ailesine başsağlığı diliyorum. Her zaman söylediğimiz gibi organ nakli ancak beyin ölümü gerçekleşen hastalardan yapılabilmektedir. Ülkemizde de organ bekleyen binlerce hasta olduğunu düşünürsek, Büyükçakır ailesi en acı günlerinde organ bağışında bulunarak organ bekleyen hastalara umut oldular" dedi.FOTOĞRAF   

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa