Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin

        Dnizli'nin Pamukkale ilçesinden dün Güney Kore uyruklu turistin yamaç paraşütü yaparken hayatının kaybetmesi üzerine Pamukkale'de yamaç paraşütü valilik tarafından ikinci bir emre kadar yasaklandı.

        Dün yaşanan olayda Nazmiye Sevda A. isimli yamaç paraşütü pilotu, Güney Kore vatandaşı Seo Yun Seok (29) isimli turist ile traventerlere yakın bir bölgeden atlayış gerçekleştirdi. Bir süre havada kalan Nazmiye Sevda A. ve Seok'u taşıyan paraşüt inişe geçtiği sırada henüz belirlenemeyen bir nedenden ötürü yere çakıldı. Olayın ardından 112 acil servis ambulansları, paraşüt pilotu ve Güney Koreli vatandaşı hastaneye kaldırırken, Koreli turist hastane yolunda yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı.

        Seok'a, Pamukkale Üniversitesi Hastanesi (PAÜ) morgunda otopsi yapıldı. Otopsi işleminin ardından Seok'un cenazesi arkadaşı Lim Seokhee tarafından teslim alındı. Ardından Seok'un cenazesi ülkesine götürülmek üzere özel bir şirkete ait cenaze aracı ile Güney Kore Büyükelçiliği'ne gönderildi.

        Atlayış yapan iki Koreli arkadaştan biri kurtuldu diğeri öldü

        Otopsi işlemlerinin ardından Seok’un çantası, cep telefonu ve elbiselerinden oluşan kişisel eşyaları da cenazesini teslim alan arkadaşı Lim Seokhee’ye teslim edildi. Alınan bilgilerde, Seok’un gezi amaçlı olarak arkadaşı Seokhee ile birlikte geçtiğimiz hafta Türkiye’ye geldikleri ve İstanbul’un ardından geçen hafta sonu Denizli’ye geçtikleri öğrenildi. Seok gibi arkadaşı Seokhee’nin de dün yamaç parüşütü atlayışı gerçekleştirdiği ve ardından Seok’un atladığı fakat sonrasında ise talihsiz kazanın yaşandığı öğrenildi. Seok ve Seokhee’nin Güney Kore’de üniversite öğrencisi oldukları belirtildi.

        Olayın ardından Denizli Valilliğinden yapılan yazılı açıklama ile Pamukkale'de yamaç paraşütünün yasaklandığı duruyuruldu. Açıklamada şöyle denildi: " İlimiz Pamukkale İlçesi Dinamit Tepesi Bölgesi’ nde, 03 Haziran 2018 tarihinde yaşanan yamaç paraşütü kazası sonucunda, yamaç paraşütünün pilotu yaralanırken, Güney Koreli olan yolcunun yaşamını yitirdiği öğrenildi. Bu sebeple 03 Haziran 2018 tarihi itibari ile Pamukkale’de Yamaç Paraşütü Sporu ikinci bir emre kadar durdurulmuştur."

        Anadolu Ajansı ve DHA tarafından geçilen tüm Denizli haberleri, bu bölümde Haberturk.com editörlerinin hiçbir editoryal müdahalesi olmadan otomatik olarak ajans kanallarından geldiği şekliyle yer almaktadır. Denizli Haberleri alanında yer alan haberlerin hepsinin hukuki muhatabı haberi geçen ajanslardır.

        Tüm Yerel Haberler
        Denizli İlçeleri
        Tüm Denizli Haberleri
         Denizli

        Denizli

        Nöbetçi Eczaneler

        Yazı Boyutu
        Günün Önemli Manşetleri

        Benzer Haberler

        Habertürk Anasayfa